Unod már, hogy mindenki a lelki szemetesládájaként tekint rád? Kezeld könnyedén mások panaszkodását

Berényi Nóri
Írta: ,

Ugye nem gondolod, hogy pusztán a véletlen műve az, hogy az emberek lelki „szemetesládának” használnak? Lehet, hogy nehéz beismerni, de ehhez te adod meg a szükséges táptalajt. Neked ez talán sokszor teher, pedig elképzelhető, hogy nem véletlenül kaptad ezt a „képességet”. Ha megtanulod kezelni, még a hasznodra is válhat.

Ne vedd át mások problémáját! Kép forrása: tumblr.com, salad-eyes

Sokan esnek abba a hibába, hogy miután beszélgetnek valakivel, aki kiönti nekik a lelkét, teljesen azonosulnak a másik ember problémájával és egyszerűen nem tudják azt semlegesen kezelni.

Ha te is egy olyan közkedvelt személy vagy, aki előtt szívesen megnyílnak az emberek, akkor próbáld meg nem átvenni mások problémáját, mert ez a közérzeteden is meglátszódhat.

Hallgasd meg, adj tanácsot, majd szépen éld tovább a saját életedet.

Vedd észre, ha valami nem kölcsönös Kép forrása: alk3r.wordpress.com

Vannak emberek, akik jobban igénylik azt, hogy mások meghallgassák őket és kiönthessék a lelküket, viszont azt észre kell venned, ha kizárólag erre használnak. Ezek az emberek inkább csak az energiádat szívják el, de te semmi pluszt nem kapsz tőlük.

Ebben az esetben két dolgot tehetsz. Őszintén megnyílsz előtte és elmondod, hogy téged ez mennyire zavar és mennyire nem érzed kölcsönösnek a dolgot, vagy egyszerűen csak eldöntöd, hogy nem lesz többé az életed része és inkább olyan emberekre áldozol energiát, akik kölcsönösen törődnek veled.