5 lelki sérülés, amelyek miatt nem lehetsz önmagad. Győzd le őket még idén!

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
5 lelki sérülés, amelyek miatt nem lehetsz önmagad. Győzd le őket még idén!

Kép forrása: libertine126.rssing.com

Az 5 legfontosabb lelki sérülés miatt rendszeresen olyan személyeket és körülményeket vonzunk magunkhoz, amelyek miatt ugyanazokat a tapsztalatokat éljük meg. Mindaddig, amíg a sérülést és a tapasztalást el nem engedjük.

Elutasítás Kép forrása: miarmarioenruinas.com

Nagyon mély sérülés. Aki elutasításban szenved, az lényében és létezésében érzi sértve magát. Az élet nagyon korai szakaszában megjelenik. Az öt sérülés közül ez mutatkozik meg először.

Például nem kívánt baba volt, vagy nem olyan nemű, amilyenre a szülei vágytak. Amíg nem képes az elutasítás ellenére boldognak lenni, addig szükségképpen csak elutasítást fog tapasztalni.

Csak olyan gyerek vonzódik elutasító szülőhöz, akinek arra van szüksége, hogy ezt megtapasztalja. Attól kezdve, hogy elutasítást érez, felveszi a menekülő maszkját. Ez általában már a születés előtt megtörténik. Egész életében arra törekszik, hogy ne foglaljon sok helyet.

Befelé fordul önmagába testileg és lelkileg. Egyedül akar lenni. Minél mélyebb az elutasításból eredő sérülés, annál erősebben vonzódik olyan körülményekhez, amelyek között elutasítják vagy ő utasít el valakit.

Elhagyás Kép forrása: hercampus.com

Az elhagyás esetében a sérülés a birtoklás és a cselekvés szintjén van, nem pedig a létezés szintjén, mint az elutasításnál.

Egy kisgyerek például elhagyatva érzi magát, ha a szülei sokat dolgoznak, és nincs elég idejük, hogy vele legyenek, vagy ha kórházba viszik és bent kell hagyniuk.

A szülő, ha nem foglalkozik a gyerekével, azért tesz így, mert elutasítja önmagát.

Ha önmagát elutasítja, akkor a gyereket is elutasítja, mert a gyerek folyamatosan önmagára emlékezteti. Ez a sérülés legtöbbször kétéves kor előtt keletkezik. A maszk, amely létrejön, a függő maszkja.


Vedd le az álarcot! 6 lépés, hogy feltétel nélkül tudj szeretni


A függő azt hiszi, hogy semmit sem képes egyedül véghezvinni. Az egyedüllét a legnagyobb félelme. Látni lehet benne a segítségre szoruló kisgyereket.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv