Az 5 leggyakoribb lelki ok, amiért rövidre vágatjuk a hajunkat

Bodnár Alexa
Írta: ,
Az 5 leggyakoribb lelki ok, amiért rövidre vágatjuk a hajunkat

Kép forrása: rougeframboise.com

Ha egy nő hirtelen, szinte a semmiből drasztikusan megváltoztatja a frizuráját, annak hátterében legtöbbször szerelmi csalódás áll, de ennél azért lehet összetettebb is a kép. Összegyűjtöttünk 5 olyan okot, melynek hatására mi, nők hajlamosak vagyunk megszabadulni hosszú fürtjeinktől.

Hosszú haj és nőiesség Kép forrása: short-haircut.com

A hosszú, legalább vállig érő haj már az ősemberek óta a nőiesség szimbóluma, hiszen a barlangrajzokon is így jelölték a nőket. Rengeteg pszichológiai vizsgálat jutott már arra, hogy a férfiak sokkal inkább választják a hosszú hajkoronával megáldott nőket, mint a rövid hajúakat. A nagyon drasztikus hajvágás esetében, ahol a hosszú hajzuhatagból egészen rövid, akár kisfiús hajviseletre vált egy nő, gyakran az bújik meg tudat alatt, hogy szeretne egy időre elvonulni a párkapcsolatoktól, és inkább az egyedüllétet választja.

Ez természetesen nem minden esetben van így, hiszen sokan épp ellenkezőleg gondolkoznak, és a pixie stílusú vagy punkosabb hajat vélik szexisebbnek, és pont a vadócabb énjüket szeretnék így a felszínre hozni.

Megszabadulni az emlékektől Kép forrása: mango.com

Nem csak a szakítás, de sokszor egy nagyobb tragédia vagy egy rosszabb időszak is maga után vonhatja a drasztikus frizuraváltást.

Sokan ezt azzal kapcsolják össze, hogy a fürtök magukban hordozzák az emlékeket ezekről az eseményekről, és az egyetlen megoldást a vágás jelenti.

Így sokan szó szerint úgy veszik le magukról a terhet, hogy rövidebbre vágatják frizurájukat, majd újra hagyják megnőni.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!