Ezt jelenti igazából a lelki gyógyulás: mert nem azt, hogy visszaváltozol azzá, aki a csalódás előtt voltál

Szirák Viki
Írta: ,
Ezt jelenti igazából a lelki gyógyulás: mert nem azt, hogy visszaváltozol azzá, aki a csalódás előtt voltál

Kép forrása: unsplash.com

Sokan vélik úgy, hogy az igazi lelki gyógyulás akkor következik be, ha visszaváltozol azzá a személlyé, aki a sérülés előtt voltál. Ha összetörték a szíved, eljátszották a bizalmad, és keresztül mentél egy szakításon, előbb-utóbb képes leszel meggyógyulni, és ismét önmagaddá válni. De a lelki gyógyulás valójában egészen mást jelent!

A gyógyulás nem azt jelenti, hogy pontosan ugyanaz a személy leszel, aki előtte voltál. Hiszen az az ember még nem élte meg azt a lelki vihart és szenvedést, amit te már igen. Nem tapasztalta meg a fájdalmat, a mindent elsöprő keserűséget, és ennek hiányában nem is tudott ettől erősebbé válni. Nem tanult a leckékből, és nem is képes emiatt előnyt kovácsolni a csalódásból a későbbiekre nézve. Ezért nem változhatsz vissza azzá a naivabb, kevésbé óvatos személlyé, aki a történtek előtt voltál.

Csakis te lehetsz önmagad megmentője

Azáltal, hogy átélsz egy lelkileg megterhelő élményt, és összetörik a szíved, idővel sokkal erősebbé válsz. Még ha akkor és ott ezt nem is érzed, valójában ellenállóbb leszel a fájdalommal szemben, és mire eltelnek a hónapok, te sokkal erősebben jössz ki belőle. Megtanulod, hogy semmi és senki sem menthet meg téged rajtad kívül, és rájössz, hogy az életben bizonyos esetekben csakis magadra számíthatsz. De onnantól kezdve, hogy ezzel tisztában vagy, az irányítás a te kezedben lesz.

Amikor belekezdesz a lelki felépülésbe, először a belső erődet kell megtalálnod.

Azt, ami motivál téged arra, hogy minden szomorúságod ellenére reggel felkelj az ágyból, elmenj otthonról, és még nevess is. Mert ráébredsz, hogy nem irányítod az életet, de van, amiből igenis tudsz építkezni.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!