Lelki egészség – mi is az valójában és hogyan is vágj bele?

Stumpf Bea
Írta: ,
Lelki egészség – mi is az valójában és hogyan is vágj bele?

Kép forrása: waitingforsaturday.com

Sokat olvashatsz mostanában arról, hogy lelki egészség, de mivel elég általánosan hangzik, nem igazán tudod, mit kezdj vele. Ez valójában nem jelent mást, mint azt, hogy összhangban vagy magaddal, törődsz azzal, hogy hogy érzed magad, odafigyelsz és teszel azért, hogy mindig jobb legyél. Jól hangzik ugye? Lássuk, hogyan kezdj neki!

Reggelek Kép forrása: bloglovin.com

Bármennyire is sietősek és nehezek a reggelek, ilyenkor indul a napod, azaz itt határozod el fejben, hogy hogyan fog telni a következő 24 órád. Ez hihetetlennek tűnik, hiszen még alig keltél ki az ágyból és szuper fáradt vagy, mégis a hangulatod, az első néhány gondolatod és az, amit csinálsz, fontosak a napodra nézve.

Tipp: Próbáld ki, hogy reggel egy-két percig még átgondolod az aznapi teendőid, rendszerezed a gondolataid, nyújtózkodsz egy picit, kinyitod az ablakot, megcsodálod a környezeted, értékeled a friss levegőt, amit beszívsz, megcsinálod az ágyad, és így indítod a napod!

Egy kis gyakorlás

A gyakorlás sosem árt, főleg, ha most kezdtél el tudatosan is figyelni arra, hogy jobban érezd magad testileg és lelkileg is.

Azért, hogy ezt elérd, nincs egy bevált recept, hiszen mindenkinek másra van szüksége ahhoz, hogy megtalálja önmagát és jól érezze magát úgy, ahogy van.

Próbálj ki egy egyszerű meditációt, ami lehet egyszerűen csak az, hogy egy kicsit elkalandozol a saját gondolataidban, de egy vezetett, konkrét célra irányuló gyakorlatot is kipróbálhatsz.

Ha ez megvan, akkor mozogj egy kicsit, hiszen futás, jóga vagy bármilyen edzés közben kitisztul az agyad, és hidd el, utána sokkal jobban fogod érezni magad!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján