5 tárgy az otthonodban, ami tudat alatt lehangol

Szőke Angéla
Írta: ,
5 tárgy az otthonodban, ami tudat alatt lehangol

Kép forrása: unsplash

Otthonunk az a hely, ahol a legkomfortosabban érezzük magunkat, legalábbis így kellene lennie. Mikor hazaérsz, fel kell tenned magadnak a kérdést, miszerint jó hangulattal tölt-e el a helyiség, illetve kellőképpen inspirál-e. Ha válasz a kérdésekre nem egy határozott igen, ideje megállapítanod, miért van ez. A felesleges holmik, emléktárgyak és kacatok hatással vannak mindennapi kedélyünkre, így érdemes megszabadulni attól, ami lehangol minket. Az alább öt tárgy egészen biztosan nem dobja fel az otthoni hangulatod.

1. Örökölt és ajándékba kapott dísztárgyak

A nagynéni halála után nálad landoltak a giccses nippek, amiket nem szeretsz és a régi porcelán készlet, amit sosem használsz? Attól még, hogy megörökölted ezeket a tárgyakat, nem jelenti azt, hogy meg is kell tartanod őket.

Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha megszabadulsz tőlük, hiszen ezek a tárgyak csak lehúznak érzelmileg és a helyet foglalják.

Az évekkel ezelőtt karácsonyra kapott ronda vázát sem kötelező egész nap nézned a szekrény tetején, nyugodtan ajándékozd el, vagy dobd ki. Szigorúan csak olyan dísztárgyakat tarts otthonodban, amik jó érzéssel töltenek el, ha rájuk nézel. 

2. Régi újságok és könyvek

Ha elolvastál egy könyvet és nem tetszett, vagy felkavart érzelmileg negatív értelemben, akkor ne tartsd meg, hiszen ugyanezeket az érzéseket fogja előhozni belőled a látványa, akárhányszor a borítójára téved a szemed a könyvespolcon.

A felhalmozott újságok szintén nincsenek jó hatással a hangulatunkra, hiszen akárhányszor rápillantasz egy tornyosuló halomra, tudat alatt elfog a szorongás és túlterheltség érzése. Tartsd meg a legszebb borítójú magazinokat, de azokból is csak egy párat, amiket szépen elhelyezel a dohányzóasztalon, vagy az újságtartóban.

3. Gyerekkori csecsebecsék

Természetesen a kedvenc babád, vagy játékmackód sose selejtezd le, de a kevésbé fontos gyerekkori játékokat feleslegesen tartogatod.

Vannak olyan tárgyak, melyekhez nem kötődnek kifejezetten boldog gyerekkori emlékek, vagy csak saját öregedésünket juttatják eszünkbe, így ezeket nem érdemes tovább őrizgetni.

Ugyan azt hinnénk, nehéz lesz megválni tőlük és hiányuk űrt hagy majd maga után, de éppen az ellenkezője lesz igaz: a sok emléktől megszabadulva megkönnyebbülünk és fellélegzünk, ezáltal készen állunk arra, hogy bevonzzunk új élményeket.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!