Legyél te is tudatos álmodó! – Önfejlesztés alvás közben

Fodor Veronika
Írta: ,

Kutatók, álomfejtők sok-sok éve vizsgálják az álmokat. Foglalkoztatja őket, hogy alvás közben milyen információáramlás történik a testünkben, és az milyen hatással van a képességeinkre. Ha kíváncsi vagy, hogyan fejlesztheted magad a tudatos álmodáson keresztül, olvass tovább!

Mi is az a tudatos álmodás? Kép forrása: tumblr, appleday

Ebben az állapotában az álmodó tudatában van annak, hogy ő éppen álmodik, így bármikor fel is tudja ébreszteni magát. Tudja, hogy kicsoda ő valójában, és képes irányítani az álom cselekményét, szereplőit és önmagát. Amikor pedig felébred, emlékszik az álmaira.

Persze nem mindenki jut el erre a szintre, főleg nem elsőre. Van, aki csak az álomvilág felfedezésére használja a technikát, de magasabb szinteken a tudatalatti megismerésére, a múltban történt események felidézésre, vagy akár betegségek leküzdésére is alkalmazható.

Önismeret fejlesztése Kép forrása: bahgsujewels.com

Ébrenlétben az egóval vívott harc sokszor elnyomja a valódi ént, míg az álomban a tudat legapróbb tartalmai között is böngészhetsz, mert nem akadályoz meg benne a saját egód.

Felidézhetsz múltbeli eseményeket, konfliktusokat, személyeket, érzéseket, gátlásokat, melyeken keresztül közelebb kerülhetsz önmagadhoz, és megértheted belső folyamataidat.

Hasonló állapotba lehet eljutni, mint mélyebb meditációk során, a felismerések tudatosítása után pedig kiegyensúlyozottabb és felszabadultabb leszel.