Szerinted melyik a legstresszesebb életkor? A kutatás eredménye nem okozott meglepetést

Nagy Niki
Írta: ,
Szerinted melyik a legstresszesebb életkor? A kutatás eredménye nem okozott meglepetést

Ha úgy érzed, hogy fősuli/egyetem után hirtelen minden rád szakadt, ne aggódj – mindannyian próbálunk élve maradni ennek a való életnek nevezett horrorfilmben, és egyikünknek sem sikerül túl könnyen. A húszas éveink most már tudományosan is a legnehezebb időszakunk az életünkben – egy új kutatás bebizonyította, hogy nem mi vagyunk nyápicok, hanem egyszerűen nagyon nehéz fiatal felnőttnek lenni.

Nem a mi hibánk Kép forrása: lillyunique.tumblr.com

A Happify és a Harvard Buisness Review folyóirat közösen készítette azt a kutatást, amely végre bebizonyította: tényleg nem velünk van a baj, egyszerűen csak nehéz dolgunk van ebben az életszakaszban, ha érvényesülni szeretnénk.

A tinédzserkor és a harmincas mérföldkő közötti évek mindenkit megviselnek, méghozzá nem is akárhogyan – és nem is azért, mert sokkal nehezebbek, mint mondjuk a harminctól negyvenéves korig tartó szakasz, hanem azért, mert még nem tanultuk meg, hogyan kezeljük a stresszt.

A „quarter life krízis” Kép forrása: blog.freepeople.com

Ennek a rengeteg stressznek és a hirtelen ránk szakadt nagybetűs Életnek köszönhető, hogy sokan 20-25 éves korunkban úgynevezett quarter life krízisen esünk át – azaz hirtelen úgy érezzük, nem tart sehová az életünk, nem értünk semmihez, és egészen eddig rossz irányba haladtunk.

Ez egyébként nem feltétlenül rossz dolog – rákényszerít, hogy változtass, mert nyilvánvalóan nem érzed jól magad ott, ahol vagy.

Ha úgy érzed, hogy megrekedtél, és nem élvezed az életed, csak úgy tudsz kitörni a dologból, ha nyitsz az új felé, és végre olyan dolgokkal kezdesz el foglalkozni, amik nem a régi, tizenéves, hanem a felnőtt személyiségedhez illenek.

Forrás: stylecaster.com

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!