A 6 legnagyobb tévhit az extrovertált és az introvertált személyiségekről

Szirák Viki
Írta: ,

Az extrovertált személyiségekből lesznek a legjobb vezetők, az introvertáltak pedig antiszociálisak, és csak egyedül érzik jól magukat - hangzanak az állítások, pedig valójában ezek egyáltalán nem is igazak. A tévhitek viszont már olyan jól beivódtak a tudatunkba, hogy fel sem merül bennünk, hogy ezeket érdemes lenne megkérdőjelezni. Most viszont mutatjuk, melyek azok a mítoszok a személyiségtípusokról, amiknek nem szabad hinni!

Valamiért elterjedt az a tévhit, hogy az introvertáltak ki nem állhatják a társasági életet, míg az extrovertáltak imádják a szociális eseményeket. Mindkét állításban van igazság, de valójában nem teljesen!

Ugyanis az introvertáltak is szeretnek emberek között lenni, jól érzik magukat ilyenkor, csak az nem mindegy számukra, hogy mennyi időt töltenek így.

Ők viszonylag hamarabb megunják a társasági programot, gyorsabban elfogy az energiájuk, és emiatt hajlamosabbak korábban hazamenni, szemben az extrovertáltakkal.

De szó sincs arról, hogy ők utálnának kimozdulni otthonról! A kedvük megvan, csak ritkábban!

Az extrovertáltak boldogabbak Kép forrása: unsplash

Sokan gondolják úgy, hogy a szociálisabb személyiségtípus alapjáraton boldogabb is. Érthető, honnan jön ez az elgondolás, hiszen őket gyakrabban látni társaságokban, mindig úton vannak, nevetgélnek és vicceket mesélnek - de ez alapján nem lehet kijelenteni, hogy ők sokkal boldogabbak lennének.

Hiszen mindenki maga tudja, őt mi teszi boldoggá, és attól, hogy valakinek szüksége van az egyedüllétre ehhez, egyáltalán nem egyenlő a boldogtalansággal.

Rengetegen képesek egy otthon töltött hétvégével feltöltődni, míg másoknak a bulizós programokra van szükségük.

Akárhogy is, a személyiségtípus alapján nem lehet senki boldogságszintjét meghatározni!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv