Ezek az év leghúzósabb hónapjai - Amikor a munkahelyi és a családi teendők elárasztanak

Zabolai Margit
Írta: ,

Az év bármely szakában adódhatnak váratlan kihívások, nehéz időszakok, de vannak hónapok, amelyek mintha elkerülhetetlenül úgy alakulnának, hogy különösen nagy kihívás elé állítsanak. A legbosszantóbb pedig az, hogy ezekben az időszakokban általában egyszerre tornyosulnak a munkahelyi és a magánéleti feladatok – érdemes ilyenkor egy kicsit jobban odafigyelni magadra, hogy ne okozzanak túl nagy terhet a kihívások!

Őszi hónapok

Hiába sokak kedvence az ősz a színes falevelek és a csendes esők miatt, a kezdődő iskola, a szabadságolások utáni pörgés miatt ez az időszak egyszerre megterhelő a családi életben és a munkahelyen egyaránt, így két fronton is nehezített terepen kell helyt állnod, miközben az időjárás sokszor álmosítóan is hat.

Ha mindez nem lenne elég, mindenki náthás tüsszög, a változékony időjárás pedig különféle frontokat hoz magával, így ebben az időszakban talán az év minden más szakánál gyakoribbak lehetnek a fejfájások. Márpedig a húzós időszakban úgy helyt állni, hogy legszívesebben egy elsötétített szobába zárnád magadat, gyakorlatilag egyenlő a lehetetlennel.

Ezek az év leghúzósabb hónapjai - Amikor a munkahelyi és a családi teendők elárasztanak

Bien tipp: A Cataflam Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula gyorsan és hatékonyan enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat, a hátfájást, fejfájást, fogfájást és a menstruáció következtében fellépő fájdalmakat.

Praktikus dolog tartani belőle a táskádban, és a betegtájékoztatóban feltüntetett adagolást és alkalmazást, valamint kockázatokat és mellékhatásokat figyelembe véve alkalmazni, ha gyors segítségre lenne szükséged

December

Az ünnepeket persze mindenki várja, de amíg odajutunk, nem könnyű napok várnak ránk decemberben. A munkahelyeken egyrészt ilyenkor beindul az év végi hajrá, mindenki szeretne pontot tenni a folyó ügyei végére, mielőtt megkezdődnek az ünnepi szabadságok, eközben pedig a karácsonyra való készülődés egy sor egyéb, otthoni feladatot is a nyakunkba ró.

Ha pedig mindez nem lenne elég, sajnos elég sokan számolnak be arról, hogy még maga a karácsony sem a pihenésről, lelassításról szól, az azt megelőző napok sürgés-forgása belelóg az ünnepekbe is, családi viták, feszültségek alakulhatnak ki. De ha sikerül is a fa alá, az asztal mellé már békében is megkönnyebbülten leülni, az elmúlt időszak extra stressz-szintje sokakban ilyenkor kimerültség, levertség vagy fejfájás formájában jelentkezik.

Ezek az év leghúzósabb hónapjai - Amikor a munkahelyi és a családi teendők elárasztanak

Január

Egy felmérés szerint január harmadik hétfője az év legnyomasztóbb napja, ekkor érzik magukat a legtöbben levertnek, rosszkedvűnek. Az ok egyszerű: véget ért az ünnepi hangulat, de még mindig hosszú a tél, messze vannak a nyaralások, szabadságok, és ráadásul még hétfő is van.

A szakemberek szerint ezeknek a körülményeknek az együttállása elég is ahhoz, hogy az általános közhangulat a mélypontra süllyedjen, de persze nem egyetlen napot árnyékol be a januári szürkeség: az ünnepi szabadságokból visszatérve fokozatosan épül ki a rossz kedv, és ki is tart utána egészen a februári, farsangi időszakik, amikor a tavasz közeledtének ígérete végre ismét egy kis jó kedvet csempész a mindennapokba.