A leghatékonyabb agykontroll technikák, amikkel tudat alatt hatnak rád

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A leghatékonyabb agykontroll technikák, amikkel tudat alatt hatnak rád

Kép forrása: twitter

Az elme törvényei egyetemesek, ez bizonyított tény, hiszen EKG vizsgálatokkal nyomon követhetőek a benne végbemenő változások. Az ismert béta állapotban a gondolatok folyamatosan cikáznak az agyban, ám kutatások szerint léteznek ennél a szintnél intenzívebb, magasabb frekvenciák is. De mi a helyzet az alfahullámokkal, és a tudatalattit befolyásoló technikákkal? Ezekből mutatunk ma néhányat!

Nem csalás, de ámítás Kép forrása: tumblr.com

A béta hullámoknál alacsonyabb frekvencián mozog az alfa állapot, amikor az elme nyugodt, a gondolati hullámok kisebbek. Itt tevékenykednek a pszichológusok is, ha hipnózissal gyógyítják a betegeket, és ide kerülhetsz akkor, ha meditálsz – ha pedig profin űzöd az agykontrollt, még mélyebbre is juthatsz. De gondoltál már arra, hogy bizonyos technikákkal észrevétlenül is befolyásolják a gondolataidat? Ha nem, akkor eláruljuk, ez egy jól ismert módszerpéldául a reklámiparban.

Mivel a külvilágból érkező jelek –bizonyos mértékig – öntudatlanul befolyásolják gondolatainkat, elménk könnyen becsaphat minket. Figyelmen kívül hagyod a jelentéktelennek tűnő dolgokat, azok mégis hatással vannak rád. Ilyen, amikor ösztönösen értékeled mások testbeszédét, a nélkül, hogy erre külön gondolnál.

A szakemberek annak érdekében, hogy elérjék céljaikat (pl. politikusok, hogy megnyerőek legyenek, vagy marketinggel foglalkozó cégek azért, hogy nagyobb eladási számmal bírjanak), különféle praktikákat vetnek be a nagyközönség meggyőzésére.

Ezekből hoztunk most egy csokorra valót azért, hogy téged kevésbé könnyen lehessen rászedni, vagy legalábbis tudatosabban képes legyél figyelni az egyébként tökéletesen működő rendszerekre. Persze nem lesz könnyű dolgod, hiszen a ma technika mellett tényleg észrevétlenül is képesek befolyásolni a véleményünket. Mindjárt meglátod, hogyan!

A szakemberek a teljesen hétköznapinak, normálisnak ható, de mégis sugalmazóbb és engedékenyebb szavakat használják a meggyőzés során.

Ezek a szavak általában az érzékszervekre is hatnak, inkább sugalmaznak, lágyan közelítenek, mint követelnek, vagy nyilvánvalóvá tesznek.

Emiatt úgy érezheted, hogy a döntés a te kezedben van, szabadon választhatsz. Mindez akár egy – számukra – kedvező lelkiállapotot is előidézhet nálad, amiben már sokkal könnyebb meggyőzni.

Minél tovább hallgatod ezeket a szavakat, mondatokat, annál egyszerűbb lesz irányítani.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba