A leggyakoribb lelki okok, ami miatt rövidre vágatjuk a hajunkat

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A leggyakoribb lelki okok, ami miatt rövidre vágatjuk a hajunkat

Kép forrása: rougeframboise.com

Ha egy nő hirtelen, szinte a semmiből drasztikusan megváltoztatja a frizuráját, annak hátterében legtöbbször szerelmi csalódás áll, de ennél azért lehet összetettebb is a kép. Összegyűjtöttünk 5 olyan okot, melynek hatására mi, nők hajlamosak vagyunk megszabadulni hosszú fürtjeinktől.

Hosszú haj és nőiesség Kép forrása: short-haircut.com

A hosszú, legalább vállig érő haj már az ősemberek óta a nőiesség szimbóluma, hiszen a barlangrajzokon is így jelölték a nőket. Rengeteg pszichológiai vizsgálat jutott már arra, hogy a férfiak sokkal inkább választják a hosszú hajkoronával megáldott nőket, mint a rövid hajúakat. A nagyon drasztikus hajvágás esetében, ahol a hosszú hajzuhatagból egészen rövid, akár kisfiús hajviseletre vált egy nő, gyakran az bújik meg tudat alatt, hogy szeretne egy időre elvonulni a párkapcsolatoktól, és inkább az egyedüllétet választja.

Ez természetesen nem minden esetben van így, hiszen sokan épp ellenkezőleg gondolkoznak, és a pixie stílusú vagy punkosabb hajat vélik szexisebbnek, és pont a vadócabb énjüket szeretnék így a felszínre hozni.

Egy új és jobb én, egy új élet kezdete Kép forrása: tumblr, pheebspo

A belső változást sokszor előzi meg az, hogy először kívül, a külsőnkön módosítunk valamit, hiszen ettől könnyen új embernek érezhetjük magunkat.

Egy hajvágás jelentheti tehát azt is, hogy belefáradtunk, beleuntunk eddigi életünkbe, és készek vagyunk nyitni egy teljesen új felé.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!