A leggyakoribb lelki okok, ami miatt rövidre vágatjuk a hajunkat

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A leggyakoribb lelki okok, ami miatt rövidre vágatjuk a hajunkat

Kép forrása: rougeframboise.com

Ha egy nő hirtelen, szinte a semmiből drasztikusan megváltoztatja a frizuráját, annak hátterében legtöbbször szerelmi csalódás áll, de ennél azért lehet összetettebb is a kép. Összegyűjtöttünk 5 olyan okot, melynek hatására mi, nők hajlamosak vagyunk megszabadulni hosszú fürtjeinktől.

Hosszú haj és nőiesség Kép forrása: short-haircut.com

A hosszú, legalább vállig érő haj már az ősemberek óta a nőiesség szimbóluma, hiszen a barlangrajzokon is így jelölték a nőket. Rengeteg pszichológiai vizsgálat jutott már arra, hogy a férfiak sokkal inkább választják a hosszú hajkoronával megáldott nőket, mint a rövid hajúakat. A nagyon drasztikus hajvágás esetében, ahol a hosszú hajzuhatagból egészen rövid, akár kisfiús hajviseletre vált egy nő, gyakran az bújik meg tudat alatt, hogy szeretne egy időre elvonulni a párkapcsolatoktól, és inkább az egyedüllétet választja.

Ez természetesen nem minden esetben van így, hiszen sokan épp ellenkezőleg gondolkoznak, és a pixie stílusú vagy punkosabb hajat vélik szexisebbnek, és pont a vadócabb énjüket szeretnék így a felszínre hozni.

Egy új és jobb én, egy új élet kezdete Kép forrása: tumblr, pheebspo

A belső változást sokszor előzi meg az, hogy először kívül, a külsőnkön módosítunk valamit, hiszen ettől könnyen új embernek érezhetjük magunkat.

Egy hajvágás jelentheti tehát azt is, hogy belefáradtunk, beleuntunk eddigi életünkbe, és készek vagyunk nyitni egy teljesen új felé.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)