Le az alávaló pletykákkal, avagy ezért ne turkálj mások magánéletében

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A pletykák sokkal többet elmondanak azokról, akik kiagyalják és terjesztik őket, mint azokról, akikről valójában szólnak. Persze egyesek nagyon érzékenyek mások véleményére, holott a különféle mendemondák csak akkor bosszantóak, ha valóban foglalkozol velük.

Fogalmad sincs, te mit tennél a helyükben Kép forrása: tumblr, mydarkbaby

Amiért a legtöbb pletyka felesleges és alávaló, az az ítélkezés, amit eleve magában hordoz. Egy kívülálló soha, semmilyen körülmények között nem tudja megítélni azt a helyzetet, amiben a kibeszélt illető áll.

Lehet véleményed a történésekről, emberekről, de nem ítélheted el őket, amíg nem voltál pontosan ugyanolyan helyzetben.

Egyébként is jellemző, hogy a legtöbb gonosz pletykát olyan emberek terjesztik, akik nem tartják a kapcsolatot az adott személlyel, gyakran nem is ismerik közelebbről.

Így csak hallomásból, különféle fecsegésekből próbálnak következtetni a vélt vagy valós eseményekre, és már el is indítottak egy rosszmájú – sokszor alaptalan – pletykát.

Plusz negatívum, hogy általában az egyébként is padlón lévő emberek szenvednek az alaptalan rágalmaktól…

Rólad többet elárul Kép forrása: indulgy.com

Az egyik első és legfontosabb dolog, amiért egyáltalán nem jó ötlet, ha pletykálkodsz az, hogy ez a tevékenység téged sokkal inkább minősít.

Amennyiben túlzásokba esel, két dolgot közvetítesz magadról: hiába fejtegeted, hogy „téged aztán nem érdekel”, valójában azt sugallod, hogy képtelen vagy elvonatkoztatni a történtektől.

A másik pedig, hogy ha állandóan pletykálsz, akkor rendkívül rosszindulatúnak, pesszimistának és negatív személyiségnek fognak tartani, amiben – valljuk be – még lehet is némi igazság.

Sajnálatos tény ezeken felül, hogy a későbbiek során senki nem mer majd elmondani neked semmit, sőt, nem is szívesen állnak majd veled szóba, hiszen senki sem akarja, hogy a környéken mindenki megtudja a személyes dolgait.