Le a fájdalomcsillapítókkal! 5 módszer, amit próbálj ki a fejfájásodra, mielőtt gyógyszerért nyúlsz

Stumpf Bea
Írta: ,

A fejfájás hátterében számtalan tényező állhat, meglehet, hogy a tegnap esti bulit, a kialvatlanságodat, a stresszt vagy valamilyen betegség előszelét jelzi számodra. Mint minden betegségnél és testi tünetnél, a fejfájás esetén is jobb, ha a kiváltó okot próbálod megszüntetni és nem rögtön egy fájdalomcsillapítóért nyúlsz, hogy gyorsan jobban érezd magad. Lássuk, mi mást tehetsz, ha nem akarsz gyógyszert bevenni!

Érdemes odafigyelned a tested jelzéseire, hiszen ha nem egy egyszeri fájdalomról van szó, hanem visszatérőek a panaszaid, akkor csupán a tüneti kezelés nem fogja megoldani a problémád.

Ha például rendszeresen fáj a fejed, akkor nem árt elgondolkozni azon, hogy az életmódodban, azaz a mindennapjaidban van-e valami, amin változtatnod kellene.

Eleget alszol, elég folyadékot iszol, van időd néha kikapcsolni az agyad és pihenni, van valamilyen allergiád, amiről eddig nem tudtál, rossz a testtartásod, vérnyomásproblémáid vannak vagy esetleg a hormondjaiddal van valami gond?

Ezek ugyanis mind okozhatnak visszatérő fejfájást, érdemes ezeknek utánajárni!

Jeges felfrissülés Kép forrása: bloglovin.com

Ha beütött a fejfájás és gyorsan szeretnéd megszüntetni, először ne a gyógyszerért nyúlj, próbálkozz egy instant jeges pakolással.

Ez akkor a legjobb, ha a halántékodnál vagy a szemeidnél, esetleg a homlokodnál lüktet a fejfájás, hiszen ezen egy hűsítő borogatás biztosan gyorsan enyhít majd.

Ha nincs otthon zselés lefagyasztható pakolásod, akkor csavarj egy konyharuhába néhány jégkockát (amit először egy vékonyabb zacskóba is beletehetsz, hogy ne legyen minden vizes, ha a jég olvadni kezd), majd óvatosan tedd arra a részre, ahol a legjobban fáj.

Dőlj le, hunyd be a szemed és pihenj így legalább öt percig. Ha felkeltél, igyál meg egy pohár vizet, hidd el, ezután rögtön jobban érzed majd magad!