Lassíts a tempón! – Digitális méregtelenítés internetfüggőknek

Póta Szilvia
Írta: ,

A technológia beszivárgott az életünk szinte minden területére. Az okostelefonoknak köszönhetően bárhol és bármikor elérhetőek vagyunk nem csupán a barátaink, de főnökünk számára is. Ha te is azok közé tartozol, akik két percenként ellenőrizgetik az üzeneteiket és a közösségi oldalakat, lehet, hogy eljött az ideje egy kis digitális diétának!

A laptopnak nem a hálószobában a helye! Kép forrása: freepeople.com

Ha te is a telefonodat böngészed elalvás előtt, netán rendszeresen a tévére alszol el, akkor itt az ideje, hogy új helyet keress a lakásban az elektronikai készülékeknek! Lehetetlen küldetésnek tűnik? Akkor máris eggyel több okod van arra, hogy belevágj az átalakításba.


Így hangold rá a szervezeted az alvásra


Kutatások bebizonyították, hogy az elektronikai készülékek által kibocsátott kék fény megzavarja a szervezet biológiai óráját, így fáradtan és zaklatottan ébredsz reggel, arról nem is beszélve, hogy mindez a szexuális életednek sem tesz jót! Éppen ezért, ha lehet, száműzd az alvás helyszínéről a technológiát és cseréld le a telefonodat egy régi típusú ébresztőórára!

Szakadj el a munkahelyi emailektől! Kép forrása: leseclaireuses.com

Az okostelefonok vezérelte világban szinte lehetetlen elszakadni a munkától és kizárólag a családra, illetve a barátokra koncentrálni. Fontos azonban, hogy határokat szabj az email-áradatnak!

A Future Work Centre kutatása szerint azok az emberek, akiknek telefonja automatikusan jelzi, ha email érkezett, stresszesebbek és frusztráltabbak, mint azok, akik nem rendelkeznek ilyen applikációval!

A megoldás? Jelölj ki magadnak bizonyos időpontokat a nap folyamán, amikor elolvasod az emaileket, illetve a különböző üzeneteket, vagy egyszerűen törlöd a munkahelyi emaileket jelző alkalmazást a mobilodról!