Kutatások felfedték, különböző életkorokban miben vagy a legtehetségesebb

Szirák Viki
Írta: ,

Életünk során folyamatosan változunk, hol pozitív, hol negatív irányba. Fizikailag és lelkileg is érnek minket olyan hatások, amelyek befolyásolják a képességeinket, ez alapján szakértők pedig megállapították, hogy vannak életkorok, amikor kiemelkedően jók vagyunk valamiben. Ezért nem mindegy, hogy hány évesen vágsz neki nyelvet tanulni, és azt is érdemes tudni, mikor a legjobb a memóriád!

Számtalan felmérés bebizonyította már, hogy gyerekként sokkal jobban meg tudunk tanulni idegen nyelvet, míg ezzel szemben idősebb korunkban több akadályba is ütközünk.

A legideálisabb az, ha egy gyermek még 10 éves kora előtt kezdi el tanulni a második nyelvet, mert így nagyobb eséllyel tudja folyékonyan beszélni felnőtt korára, és könnyebben megérti az összefüggéseket is.

Ugyancsak érdekes, hogy 17-18 éves korod tájékán okoz a legnagyobb gondot belekezdeni egy teljesen ismeretlen nyelvbe, és ilyenkor jóval lassabban tudsz haladni a fejlődéssel!

Tudtad, hogy az emberek 23 éves korukban a legelégedettebbek az életükkel, majd átlagosan 69 évesen éreznek ismét így?

Az okokat nem egészen tudni, de szakértők úgy vélik, fiatal korban, amikor még kevesebb a felelősség, és több időnk van a hobbinknak, barátainknak élni, sokkal boldogabbak vagyunk, később viszont komoly kötelezettségeink lesznek családi és munkahelyi téren is.

Ezért amikor idősebb leszel, úgy 69 körül (miután a gyerekek felnőttek, és már nem kell dolgoznod) ismét kevesebb problémával találod szemben magad, nem aggodalmaskodsz már annyit, mint előtte, és ezzel együtt elégedettebbé válsz az életeddel is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!