4 valós ok, amiért külföldön élni a legjobb önismereti teszt

Marity Mira
Írta: ,

Éltél valaha külföldön, esetleg fontolgatod az átmeneti vagy végleges kiköltözést? Ha igen, nincs is jobb időzítés, mint a jelen. A legújabb viselkedéskutatói tanulmányok szerint az idegenben boldogulás, vagyis az expat lét nem csak a világ megismerésének nagyszerű módja – hatékony és élményekkel teli mezsgyéje önmagad feltérképezésének is.

Pozitív énkép alakul ki

A mai, még inkább globalizálódó világban egyre több ember dönt úgy, hogy külhonban próbál szerencsét, dolgozik vagy tanul. Ez a tendencia jónak tűnik, és a társadalomtudományi felmérések is kimutatták hatékonyságát. A nemzetközi tapasztalatok – függetlenül attól, hogy valaki melyik égtáj felé veszi az irányt – növelik a kreativitást, csökkentik a csoportközi negatív elfogultságot és előmozdíthatják a karrier sikerességét is. 

Azzal, hogy valaki időszakosan vagy permanensen világpolgárrá válik, stabilizálódik az énfogalma, ez pedig számos előnnyel jár. Ilyen a pszichés jólét, a stresszes szituációk produktív kezelése és az eredményes szakmai teljesítmény.