Külföldön akarok élni! Az érem egyik oldala, a pozitívumok – I. rész

Stumpf Bea
Írta: ,

Itthon is és más külföldi országokban is megszokott, hogy a fiatalok a tanulmányok előtt, alatt vagy után izgalmas hónapokat töltenek egy számukra idegen országban. Előfordul olyan is, aki azzal a szándékkal hagyja el az országot, hogy külföldön éljen, hiszen ott minden sokkal jobb – hisszük mindig. Két részes sorozatunkban összeszedjük azokat az érveket és ellenérveket, azaz az összes pozitívumot és negatívumot, amit egy külföldre költözés során érdemes megfontolnod. Lássuk először a pozitívumokat!

Szervezési készségek Kép forrása: mydomaine.com

Ahogy a business életben is nagy hasznát veheted, ha jól szervezed az életed, pontos vagy és talpraesett, úgy egy külföldi országba költözés esetén is szükséged lesz ezekre a képességekre.

Ne izgulj, mindenkiben megvannak ezek a tulajdonságok, csak lehet, hogy az eddigi életed során mindig volt valaki, akire támaszkodhattál, így nem voltál rászorulva, hogy ezen a területen is fejlődj.

Az új környezet szuperül motivál majd arra, hogy jobban oszd be az idődet és a pénzedet, amivel hosszútávon hatékonyabb lehetsz mind a magánéletben, mind a munkád során.

 

Bármennyire is ijesztően hangzik, amikor külföldre költözöl, eleinte biztosan gyakrabban magányosnak fogod magad érezni, még akkor is, ha nem egyedül vágtál neki ennek az útnak.

Egy új környezetben a sok változás és újdonság miatt, ami körbevesz, te is sokat fogsz változni.

Jobban átlátod majd, hogy amit eddig természetesnek vettél, az valójában mennyire fontos vagy jelentéktelen számodra, megtanulod jobban értékelni a környezetedet és olyan értékek is fontossá válhatnak számodra, amelyekről eddig azt hitted, hogy nem számítanak.