Kreativitás egy szempillantás alatt: így ébreszd fel a benned szunnyadó erőket!

Pölz Kitti
Írta: ,
Kreativitás egy szempillantás alatt: így ébreszd fel a benned szunnyadó erőket!

Kép forrása: unsplash

Néha megszáll minket, néha elhagy, néha nem hagy nyugodni, aztán úgy érezzük, soha nem is volt velünk - nem, most nem arról a titokzatos pasiról beszélünk, és nem is az állandóan változó étvágyunkról, hanem egy talán még misztikusabb, mégis mindennapi tényezőről: a kreativitásról! Sajnos hajlamosak vagyunk nehezebb időszakokban azt hinni, hogy kreatívnak márpedig születni kell... Van egy jó hírünk: ez nem így van!

Kutatások igazolják, hogy mindannyiunkban ott lakozik az az ősi erő, ami nemcsak a mindennapos problémamegoldásban, a munkánkban és a kapcsolatainkban segít minket, de roppant szórakoztató is egyben – mutatunk egy pár módszert, ami segít felébreszteni a benned szunnyadó kreativitást!

Fogadd el a rossz ötleteket! Kép forrása: unsplash

Ha elmész egy kiállításra vagy végigköveted egy igazi nagy alkotó életművét, észreveheted, hogy bizony nem minden alkotásból születik mestermű - itt az ideje elfogadni és igen, meg is szeretni a rossz ötleteket! Volt egy nem túl sikeres kezdeményezésed a munkahelyeden, vagy belebuktál egy vállalkozásba?

Sajnos ez mindannyiunkkal előfordul, de pont itt válik el a bukás és a siker: ha elfogadod a kellemetlen végkifejletet és leülsz végiggondolni, hogy mit is rontottál el, vagy mitől volt kevésbé sikerre ítélt az ötlet, a kreativitásod újra visszatér majd hozzád.

Ha egy komolyabb kihívás előtt állsz, vagy szeretnél egy saját vállalkozást, fogj egy papírt és írj le minden ötletet, ami csak eszedbe jut: egy listából, ami 50 pontból áll, biztosan kikerül egy-két kifejezetten szuper ötlet... Ez nem más, mint a számok törvénye!

Legyél újra gyerek! Kép forrása: unsplash

Sajnos egy bizonyos kor felett ránkszakad a világ minden problémája: számlák kifizetése, házasság menedzselése, gyereknevelés és még sorolhatnám... Igyekezz minél több alkalmat találni arra, hogy újra gyerekfejjel gondolkodhass!

Ha szükséged van a kreativitásodra, ne szabj magadnak határokat és ne próbáld meg beleszorítani a gondolataid egy ‘megfelelő’ szabályrendszerbe, csak engedd el a fantáziád és koncentrálj a játékosságra!

Egy kis őrülettel a kreatív energiák biztosan visszaszállnak majd a fejedbe, csak gondolkodj mindig egy kicsit a szabályokon túl.

Az sem baj, ha őrültségek jutnak az eszedbe - köztudott, hogy néha a legindokolatlanabb ötletekből sülnek ki a legsikeresebb projektek!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!