5 dolog, amit a kreatív emberek mindig másképp csinálnak

Kerekes Vivien
Írta: ,

Sokan gondolják úgy, hogy a kreativitás egy adottság, ami vagy megvan valakiben, vagy nincs. Azt viszont tudnod kell, hogy ez még csak meg sem közelíti a valóságot! Ez a "szuperképesség" ott rejtőzik mindenkiben, legyél akármennyire logikus gondolkodású, vagy igazi álmodozó. Ha kíváncsi vagy, hogyan hozhatod elő magadból, mindenképpen olvass tovább: akad ugyanis néhány dolog, amit a kreatív emberek másképp csinálnak, és neked is hasznodra válhat még.

A kreatív emberek bátran vágnak bele új dolgokba, még akkor is, ha az nem garantálja a sikereket. A szokatlan, komfortzónán kívüli események ugyanis felnyithatnak olyan ajtókat, amelyek létezéséről még csak nem is tudtak, és ezáltal új "világokba" pillanthatnak be.

Ez pedig együtt jár azzal, hogy nem félnek a kudarctól. Hiszen mi a kihívás abban, ha minden elsőre sikerül? Sőt, pontosan tudják, hogy a hibák nem visszarántják őket, hanem ellenkezőleg; így tudnak csak igazán fejlődni, és közelíteni a céljuk felé.

A legtöbb kreatív embert gyakran tartják magányosnak, sőt, néha kívülállónak, mert nem igazán tartoznak egy klikkbe sem. Valójában viszont nem erről van szó.

Csak szimplán jól érzik magukat társaság nélkül is, hiszen sok esetben így tudják kiteljesíteni a képzelőerejüket.

Gondolatban új vidékeket barangolnak be, meglepő ötleteket fogalmaznak meg – ezt pedig hogy tehetnék meg 5-10 ember mellett üldögélve? Így nem is zavarja őket, hogy "különböznek" másoktól, sőt, ennek még az előnyeit is rögtön észreveszik.