Módszerek, amivel elkerülheted, hogy közönséges „tucat lány” legyél

Berényi Nóri
Írta: ,

Mit is jelent manapság „tucat lánynak” lenni? Talán azt, ha valaki nem meri Önmagát felvállalni, mert fél megmutatni az igazi személyiségét, ezért inkább beleolvad a környezetébe. Ha úgy érzed, néha neked is nehezedre esik magad mögött hagyni az elvárásokat, akkor olvass tovább – a következőkben megmutatjuk, hogyan léphetsz túl a megszokott kereteket, és hogyan lehetsz a külvilág szemében is az a ragyogó egyéniség, aki vagy.

Winnie Harlow kanadai topmodell erre a legjobb példa. „Pöttyös” modellként emlegetik, mert testét pigmentfoltok borítják. Mi lett volna akkor, ha elhiszi magáról, hogy emiatt nem valósíthatja meg nagy álmát, a modellkedést, és inkább bujkálva éli le az életét? Valószínűleg most nem a legnagyobb divatházakkal dolgozna együtt. Ő a tökéletes példája annak, hogy az apró szépséghibáinkat hogyan fordíthatjuk a javunkra.

Hagyd abba Önmagad kritizálását és mutasd meg a világnak, hogy te miben vagy „más”. Ez az a test, amiben élned kell, hozd ki belőle a legjobbat! Ha vannak szeplőid, hát viseld bátran (vannak férfiak, akik megőrülnek a szeplőkért), ha szép, kerek formákkal áldott meg a sors, hangsúlyozd ki a ruháiddal, ha pedig van egy görbület az orrodban, ne próbáld meg eltüntetni kontúrozással. Pont ezek a „hibák” tesznek egyedivé, miért takargatnád hát őket?

Ne mások mondják meg neked, hogy mit gondolj bizonyos dolgokról és emberekről. Igenis vállald fel saját véleményedet, még akkor is, ha ez a többi embernek nem tetszik.

Ez igaz lehet az életed minden területére. Ott van például a munkahelyed, ahol vagy mész a csorda után, vagy kiállsz a nézeteidért még abban az esetben is, ha ez kockázattal jár.

De vegyük a párkapcsolatodat… ha olyan pasival élsz együtt, aki mellett nem lehetsz Önmagad, akkor gondold át, hogy ő vajon tényleg téged szeret, vagy csak egy lányt, akit „megalkotott”?