A következő 5 dolgot sose felejtsd el, ha elveszettnek érzed magad

Kovács Andrea
Írta: ,
A következő 5 dolgot sose felejtsd el, ha elveszettnek érzed magad

Néha mindenkivel megesik, hogy egyszerűen nem találja a helyét a világban. Kisgyermekként eltervezted, milyen lesz az életed például 25 évesen, de hiába érted el ezt a kort, még csak nem is hasonlít az elképzeléseidre. Vagy hiába van munkád, párod, egyszerűen úgy érzed, valami mégis hiányzik. Esetleg most fejezted be az iskolát, és hirtelen fogalmad sincs, melyik úton indulj el. Magadra ismertél valamelyikben? Ha most te is bólogatsz, olvasd el, mi az az 5 dolog, amit sosem szabad elfelejtened ebben a helyzetben!

Mi lett volna, ha... Kép forrása: sipsfromstraw.com

Természetes dolog olykor azon elmélkedni, hogy az életed mennyivel boldogabban alakult volna, ha valami másként történik. Ha jobbra indultál volna egyszer, és nem balra. Ha igent mondasz egy vissza nem térő lehetőségre, vagy épp ellenkezőleg.

Csakhogy ezek a gondolatok örökké kísérteni fognak téged. Kis gombócként ott maradnak a torkodban, és megnehezítik, hogy gond nélkül lélegezz.

Ilyenkor emlékezned kell arra, hogy valójában nem tudhatod, mi történt volna, ha például másik munkát választasz, vagy te zárod le a kapcsolatod, amikor először észreveszed a problémákat.

Mert ki tudja? Lehet, hogy fordított helyzetben a jelenlegi éned után vágyakoznál – valaki olyan után, aki megtapasztalta a nehézségeket, és képes volt erőt meríteni belőlük!

A változás hasznos Kép forrása: casildasecasa.vogue.es

Ki ne hallotta volna élete során legalább egyszer, hogy „úgy megváltoztál”, méghozzá negatív értelemben? Persze, hogy megváltoztál, ez természetes! Folyamatosan fejlődik a személyiséged, a véleményed, a világlátásod, pont, mint bárki másnak. Mi történne, ha a Föld úgy döntene, hogy „áhh, jó lesz nekem így”, és abbahagyná a forgást?

Valószínűleg nagy problémákkal kéne szembenéznünk.

Még ha úgy is érzed, hogy nem ott vagy, ahol lenned kéne, vagy esetleg irigykedsz a régi önmagadra, ez nem feltétlenül jelent rosszat. Megvan az oka annak, hogy épp ki vagy - lehet, hogy tanulnod kell valamit a személyiségedről, vagy csak más szemszögből kell tekintened magadra. A változás kimozdít a komfortzónádból, de ez jót jelent, hiszen arra motivál, hogy nagyítón keresztül nézz körbe, még ha nem is akarod megtenni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!