Kötelező a reggeli? 7 bosszantó egészségügyi mítosz

Kovács Andrea
Írta: ,
Kötelező a reggeli? 7 bosszantó egészségügyi mítosz

Ha minden életmódbeli tévhitnek bedőlnél, valószínűleg most organikus pamutruhában, natúr illatok társaságában és természetesen állva interneteznél. Csokorba szedtük, milyen tévhitek téríthetnek el attól, hogy harmonikusan működjön a tested.

„Napi nyolc pohár vizet kell innod.”

A másfél-két liternek megfelelő nyolc pohár csak egy irányadó érték, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azért hangoztatott régebben, hogy nagyobb folyadékfogyasztásra buzdítsa az embereket. 

A lényeg, hogy tapasztald meg, milyen a közérzeted ennyi vízzel. Utána már semmi szükség a számolgatásra, hiszen enélkül is érezni fogod a tested jelzéseit. Van, akinek tökéletesen elég egy liter, míg másnak három is kevés. 
 
Az egyéni szükséglet szem előtt tartása fontosabb, mint a bűvös nyolcas.
„A hidegben megfázhatsz.”

A világ egyik leglogikusabbnak látszó összefüggésének igazából nincs semmilyen valóságalapja

Sőt, egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a több órát fagypont közelében töltő egészséges férfiak immunaktivitása megnőtt, tehát ellenállóbbá váltak a fertőzésekkel szemben
 
Voltaképpen sokkal nagyobb esélye van annak, hogy beltérben kapsz el valamilyen nyavalyát, ahol kedvükre terjedhetnek a kórokozók. Idén tehát nincs több kifogás, hogy hidegben miért ne dugd ki az orrod a házból!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!