Korunk legnagyobb népbetegsége, a perfekcionizmus. 5 tipp, amivel könnyebben legyőzheted

Berényi Nóri
Írta: ,

Érdekesen alakul át a világ, ahogyan haladunk előre. Manapság minden a külsőségekről szól, szinte elkerülhetetlen az önbizalomhiány és a tökéletességre való hajlam. A perfekcionizmus egy darabig még akár hasznunkra is válhat, viszont, akit túlságosan megfertőz, annak könnyen rámehet az életminősége is. Ideje tehát komolyan venned.

Miről is beszélünk? Kép forrása: damselindior.com

A perfekcionizmus képes magaslatokba emelni téged, viszont arra is képes, hogy általa a legmélyebb poklot éld át.

A lényeg az lenne, hogy megtaláld az egyensúlyt, amitől viszont csak hasznodra válhat. Ehhez pedig az kell, hogy tudatosan éld az életed.

Értjük ezalatt, hogy legyél tisztában saját értékeiddel, próbáld a lehető legreálisabban nézni magad és ne engedd, hogy a külvilág túlságosan is befolyásoljon. Nem kell nagyképűnek lenned, de a kishitűséggel is vigyáznod kell.

 

Ne keresd mindenben a tökéletest! Kép forrása: xcerin.tumblr.com

Legyen szó a külsődről, munkádról, vagy emberi kapcsolataidról, ne keresd mindenben a tökéletességet, mert nem létezik. Ez egy illúzió, amit a mai kor fogyasztói társadalma fejlesztett tökélyre, annak érdekében, hogy soha ne legyél elégedett.

Szereted a testet, amiben élsz? Kapcsold be a TV-det és szembesülhetsz vele, hogy nem vagy elég vékony, szálkás, nem elég kerek a feneked és még sorolhatnánk.

Szereted a munkádat? Tényleg megelégszel ennyivel az életben? Hidd el, napi több millió inger éri az agyadat, tele rejtett utalásokkal, hogy soha ne érd el az elégedettség állapotát.