A komfortzónád visszahúzó ereje: hogyan lehetsz még boldogabb?

Esztergály Lilla
Írta: ,
A komfortzónád visszahúzó ereje: hogyan lehetsz még boldogabb?

Nem vagy elégedett az életeddel? Sokszor érzed boldogtalannak magad? Akkor tedd meg az első lépést, és rugaszkodj el a komfortzónádból! Utólag látni fogod, milyen nagyszerű dolgot tettél önmagaddal, és vele együtt a világgal. Ne félj a változástól!

A komfortzóna tulajdonképpen az a jól bejáratott kényelmi övezetünk, amiben kiszámíthatóságánál fogva sok meglepetésre nem kell számítani, tehát roppant kényelmes, biztos pont az ember életében. Ide tartozik például otthonunk, közvetlen környezetünk és a hozzá tartozó emberek, a megszokott útvonalak, boltok, de még a mélyen rögzült szokásaink, gondolataink­, hiedelemrendszerünk, valamint a világról alkotott képünk is.

Mindezek a dolgok egy nyugodt, állóvízszerű környezetet teremtenek körülöttünk, azonban azzal is számolni kell, hogy ez egy megrekedt állapot: a fejlődés ugyanis ismerős terepen nem tud megvalósulni. Jól ismerjük a mondást, miszerint ahhoz, hogy új vizekre evezz, el kell hagynod a part biztonságát. A biztonsági pályán nincs haladás, nincs igazi siker, boldogság – ehhez már egy olyan útra kell lépni, ahol felütheti fejét a kudarcélmény, a csalódás, a fájdalom. Egy olyan útra, ami a komfortzóna hátárán túl indul, de onnan a határ a csillagos ég. Rajtad áll, hogyan éled meg ezt az utat! A kudarcot fordítsd a javadra, légy érte hálás, hiszen abból is tanulsz és fejlődsz általa!

Két út: menjek vagy maradjak?

Tedd fel őszintén magadnak a kérdést: elégedett vagy az életeddel, jól érzed benne magad? Olyan bőségben (anyagi, kapcsolati stb.) élsz, amilyenben szeretnél? Megvan az a minőség, ami boldoggá tesz? Ha igen, maradj meg biztonsági játékosként. De tudd: a komfortzóna biztonságérzetet ad, de mágnesként visszahúz. A túl hosszan mérlegelt döntések, vagy azok elmaradása, a kockáztatás hiánya, a félelmek mind megálljt parancsolnak belső fejlődésednek. Ha bármelyik kérdésre is nem volt a válaszod, akkor ne a kifogásokat keresd, hogy „miért nem”, hanem változtass. Mikor? Most!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?