5+1 kínos dolog, amit minden nő csinál, csak sose vallja be

Marity Mira
Írta: ,
5+1 kínos dolog, amit minden nő csinál, csak sose vallja be

Kép forrása: unsplash

Nők vagyunk, és néha szeretnénk azt képzelni magunkról, hogy ezzel együtt mesebeli Disney-hercegnők is. Kiskorunkban, amikor a rózsaszín tütünkben billegtünk az óvodai jelmezbálon, belénk nevelték – legalábbis próbálták – a bájt és kellemet, amiből bizony sokszor átbillenünk felnőtt korunkban a boszorkány szerepébe... De ne aggódj, felejtsd el a maximalizmust, mert nőként sem kell mindig fessnek, nettnek és fittnek lenni! És bizony vannak dolgok, cselekedetek és vegetatív funkciók, amiket mi is csinálunk – bármennyire is szégyelljük és tagadjuk néha.

Ugyan nem a szó klasszikus értelmében, de minden nő beveti a bájait annak érdekében, hogy elérje a célját. Az vesse ránk az első követ, aki még nem rebegtette a szempilláit a hentesnél a jobb minőségű bélszínért, vagy nem villantotta meg a legszebb mosolyát a vizsgabiztosra vagy a főnökére egy-egy megmérettetésen.

Pszichológusok szerint a nők leginkább a saját kapcsolatukban gyakorolják a flörtölés lehengerlő erejét, amikor például kimagyarázzák a párjuknak az új ruhákra vagy frizurára költött kisebb vagyont.

Catherine Hakim szociológus szerint a nőknek egyenesen használniuk – és kihasználniuk – kellene a szépségüket, szexepiljüket és szexuális vonzerejüket annak érdekében, hogy előbbre jussanak a hím-domináns társadalmakban.

 

Nem is akad olyan nő, aki olykor nem sóhajt egy nagyot a tükörbe nézve, ha meglátja a zsíros haját.

És ha ilyenkor nincs idő hajat mosni, áthidaló megoldásként beveti a hajgumit és csatokat, fejtetőre tekert kontyot, vagy végső praktikaként egy kalapot vagy sapkát.

A fürtjeinket bizony nehéz állandóan karbantartani, így előfordul, hogy ápolatlan hajjal jelenünk meg a nagyközönség előtt.

Nem csoda, ha egyre többen bevetik a száraz sampont is, ami fénykorát éli most is.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv