Nem könnyű úgy élni, hogy kimondod, ami a szívedet nyomja – Nagy bátorságra utal

Szirák Viki
Írta: ,

Ami a szívemen, a számon” – hangzik a gyakori kijelentés, mégis, csak kevesen tudnak e szerint élni. Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy ne akarj megfelelni másoknak, és képes legyél őszintén beszélni, viselkedni mindenkivel szemben. Ezért is igényel olyan nagy erőt az, hogy valaki tudja magát tartani ehhez!

Sajnos nem tehetünk róla, egyszerűen belénk van kódolva az, hogy mindig szeretnénk egy kicsit megfelelni másoknak. Biztosan a te életedben is akadnak olyan személyek, akiknek az elismerésére, pozitív véleményére erőteljesen vágysz, ezért nem is mindig mondod ki nekik azt, ami valóban a szívedet nyomja. Hiszen nehéz ennyire megnyílni mások előtt. Őszintén beszélni az érzéseidről, a saját világszemléletedről, és arról, mit szeretnél; ez a munka világában és a kapcsolataidban egyaránt nehéz.

A szerelem sem egyszerű

Onnantól kezdve, hogy életedben legalább egyszer (de sajnos az esetek többségében többször is) összetört a szíved, a szerelemben nem mersz annyira nyitott lenni, mint egykor.

Inkább meggyőzöd magad arról, hogy jobb, ha bizonyos dolgokról hallgatsz, mint hogy felesleges vitát szíts, vagy esetleg elijeszd azt a férfit, akivel épp ismerkedsz. Hiszen nem könnyű belenézni a másik szemébe, és elmondani az igazat. Sokszor ezt az emberek félreértik, bántásnak veszik, és eltávolodnak tőled, hiába válogatod meg alapos figyelemmel a szavaidat. Ez pedig különösen nehéz, ha valakivel például írásban beszélgetsz.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?