Kiderül, mennyire vagy elégedett az életeddel - Így készítsd el életed tortáját!

Kató Iringó
Írta: ,

Az év végéhez közeledve legtöbbünkben felmerül a fránya gondolat, hogy jövőre ezt vagy azt a dolgot bizony másképpen kellene csinálni. Jó lenne változtatni valamin, fejlődni valamiben vagy csupán elindulni egy jobb irány felé. Lehet szó apróságokról vagy akár nagy törekvésekről is. Ahhoz azonban, hogy kitűzzük magunk elé egy célt, tisztában kell lennünk magunkkal: hogy érezzük magunkat, mennyire vagyunk elégedettek, stb. Ennek kiderítésére hoztunk nektek egy nagyon egyszerű ötletet. A neve: torta módszer.

Fogj egy nagy papírlapot és egy tollat

Rajzolj egy nagy kört a papírlapra és ezt a kört oszd fel egyenlő szeletekre (min. 6-ot javaslunk), hogy a végeredmény olyan legyen, mintha egy tortát néznél felülről. Hogyha ezzel megvagy, akkor a szeletekbe írd bele az alábbi szavakat:

  • család,
  • párkapcsolat,
  • barátok,
  • munka,
  • egészséges életmód: sport, étkezés, stb.,
  • hobbi.

De persze, hogyha úgy érzed, hogy a Te életedben több szelet is van, akkor nyugodtan rajzolj többet! Pl. kibővítheted háziállatokkal, karitatív munkával, stb.

Eddig nagyon egyszerű, de ezután jön a fejtörős rész

Fogj egy színes ceruzát – mostanában úgy is annyira trendi a felnőtt színezés – és minden egyes szeleten gondolkodj el.

Vedd végig, hogy életednek azon területével mennyire vagy elégedett és arányosan annyira színezd be a tortaszeletet, amennyi boldogságot érzel vele kapcsolatban.

Ne kapkodd el a színezést, szánd rá az időt, hiszen csak úgy lesz értékelhető az eredmény.