Megmutatjuk, mi mindent árul el a kézírásod a személyiségedről

Kerekes Vivien
Írta: ,
Megmutatjuk, mi mindent árul el a kézírásod a személyiségedről

Azt már régóta tudhattad, hogy a grafológusok képesek néhány leírt szóból megállapítani, milyen személyiséggel rendelkezel. Egy amerikai felmérés viszont azt is bebizonyította, hogy a betűk közötti távolságból, az aláírásodból, vagy akár egyetlen betű kanyarításából körülbelül 5000 személyiségjegyet lehet felismerni! Sőt, még az energiaszintedre és a vérnyomásod pillanatnyi helyzetére is következtethetnek belőle. Derítsd ki te is, hogy rólad mit árul el a kézírásod!

A méret a lényeg Kép forrása: showcase.thebluebus.nl

Ha apró betűket vésel a papírra, azzal azt üzened a külvilágnak, hogy viszonylag félénk, visszafogottabb egyéniség vagy. Ugyanakkor a rád bízott feladatokat lelkiismeretesen és szorgalmasan végzed el, miközben a legapróbb részleteket is mindig szem előtt tartod.

Az átlagos betűméret arról árulkodik, hogy nincs problémád az új helyzetekkel, ugyanis gond nélkül képes vagy alkalmazkodni a változásokhoz, emellett pedig rendkívül kiegyensúlyozott személyiség vagy.

Alig férsz el a papíron, akkora betűkkel írsz? Ezek szerint igazi társasági ember vagy, aki szívesen tündököl a középpontban, és nem fél kiereszteni a hangját. Egyúttal viszont a nagy betűk azt is jelenthetik, hogy a magabiztosságod csak látszat, és belül gyakran érzed magad határozatlannak.

Milyen széles a távolság? Kép forrása: intothegloss.com

Míg másoknak két sorba fér ki egy mondat, addig nálad bőven marad hely a papíron?

A széles betűtávolság azt szimbolizálja, hogy imádod a szabadságot, és ki nem állhatod, ha valaki megpróbálja ezt elvenni tőled.

Ha viszont inkább egymáshoz közel írod le a betűket, akkor te nem szívesen töltöd egyedül a délutánjaidat; szabadidődben inkább csatlakozol a barátaidhoz, mintsem társaság nélkül üldögélj a négy fal között.