Készülj az őszre – Így újulj meg testileg és lelkileg is

Dienes Petra
Írta: ,
Készülj az őszre – Így újulj meg testileg és lelkileg is

Ahogy beköszönt egy új évszak és változik a természet, pont úgy változik a testünk és a lelkünk is, amikor az idő melegről hűvösebbre fordul. A szervezetünknek és a szellemünknek sem árt egy kis felfrissülés, hogy újult erővel nézzünk az ősz elé – ehhez nem is kell más, csak pár egyszerű trükk.

Méregteleníts Kép forrása: tumblr, ballerina-dreamer

A méregtelenítés a tavasz és az ősz elengedhetetlen kiegészítője.

Évszakváltozáskor a táplálkozásunk is teljesen megváltozik, még ha ezt nem is vesszük mindig észre. Télen és nyáron teljesen másféle ételeket fogyasztunk, és a szervezetünknek is másra van szüksége.

Éppen ezért érdemes idén ősszel egy kiadós méregtelenítő kúrát végigcsinálnod, hogy minden salak és méreganyag távozzon a testedből, hogy könnyebben fogadhassa be az új tápanyagokat és fel tudjon készülni a változásokra is.

Csinálj végig egy 7 napos tisztító kúrát, ami alatt mellőzd a szénhidrátot és próbálj meg minél több fehérjét (leginkább húst) fogyasztani. Ezt kiegészítve fogyassz minden nap reggel-délben-este gyümölcsöt az alábbiak közül: füge, áfonya, szőlő, alma és szilva.

Ezek tele vannak értékes rostokkal, antioxidánsokkal, és javítják a máj- és vesefunkciókat is, ráadásul mos szezonjuk is van.

Vitaminkúra Kép forrása: tumblr, pastmypretendings

A fontos vitaminok utánpótlása a szervezetben nagyon fontos, főleg ősszel és télen.

Ezekben az időszakokban könnyebben megbetegszik az ember, hiszen sokkal egyszerűbb megfázni is a hidegben, illetve a baktériumok és vírusok is könnyebben szaporodnak a nyirkos időben.

Ahhoz, hogy ezt elkerüld és megerősítsd az immunrendszered, szedj olyan vitaminokat, amikben van csipkebogyó kivonat is. Ezenfelül nagyon fontos a kalcium és a D-vitamin pótlás is.

Ezeket a vitaminokat bárhol be tudod szerezni, de kaphatóak multivitamin formájában is, amiben koncentráltan megtalálhatóak ezek az elemek.

Végül, de nem utolsó sorban pedig fontos odafigyelni a probiotikumok bevitelére is, amik segítik az emésztést, védik a bélflórát és erősítik az immunrendszert. Ezekből viszont elég havonta egy pár napos kúrát végigszedni a legjobb hatás érdekében.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!