Kérhetnék egy szívességet? Mit tegyél akkor, ha valaki folyamatosan csak kér, de semmit nem ad

Berényi Nóri
Írta: ,

Egy roppant kényes téma, aminek te vethetsz véget azzal, ha megszabod a határaidat. Mind azért vagyunk, hogy segítsünk azokon, akik rászorulnak, de ebben is, mint mindenben, van egy határ és ezt a határt meg kell húznod a saját érdekedben.

Ne szoktass rá senkit! Kép forrása: angelawynnphotography.com

Nyilván azért fordulnak hozzád az emberek újabb és újabb szívességért, mert érzik, hogy úgyis beadod a derekad és segítesz rajtuk.

Muszáj már csírájában elfojtanod a dolgokat, mert utána nem lesz megállás és már a legkisebb probléma esetén is téged keresnek majd fel.

Bár tényleg elég kellemetlen nemet mondani valakinek, aki egyébként közel áll hozzád, néha muszáj megtenned.

Ettől egy rokoni, vagy baráti kapcsolat nem romlik meg, csupán a másik fél is tisztában lesz azzal, hogy mik a korlátaid, meddig mehet el.

A piszkos anyagiak Kép forrása: blog.iamalwayshungry.com

A legkényelmetlenebb szívesség, ha valaki kölcsönkér tőled és, vagy nem adja meg, vagy később kapod vissza, vagy mindig rád fog alapozni, ha egy kicsit megcsappan a készlet a jövőben.

Ha csak nem egy hozzád nagyon közeli személyről van szó, akkor jó, ha tudatosítod a másik félben, hogy te is keményen megdolgozol a pénzedért és nem tudsz minden hónap végén a segítő angyal lenni, aki adományokat oszt az ismerőseinek.

Sok emberi kapcsolat mehet rá, ha valaki folyamatosan szívességkéréssel bombázza a másikat,

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!