Kedvenc színed elárulja, milyen személyiség vagy – Magadra ismersz?

Fischer Anna
Írta: ,

Mindannyiunknak vannak kedvenc színei, általában több is. Nem véletlen, hogy egyik nap a sötétebb színeket, míg máskor az élénk színeket választjuk. Lássuk, hogy a színválasztás mit árulhat el viselőjéről!

A tanulság tehát az, hogy minden színnek számtalan üzenete és információja van rólunk.

Érdemes tehát figyelni, hogy a környezetünkben élők változtattak-e mostanában a korábbi színválasztásukon, mert ha igen, akkor abból több dologra is következtethetünk.

A legfontosabb azonban az, hogy élvezzük a színeket, gyönyörködjünk bennük és hagyjuk, hogy hassanak ránk!

Fehér Kép forrása: stylecaster.com

A fehér szín alapvetően ártatlanságot, érintetlenséget jelenti.

Azok számára, akik szívesen választják ezt a színt, kiemelkedően fontos helyen áll a tisztaságra való törekvés is.

A fehér színt választók tehát nem csupán egy nyárias, világos darabot vesznek fel, de egyben azt is üzenik a külvilágnak, hogy ők nagyon tiszták és nagyon alaposak mindennel kapcsolatban!

Bordó Kép forrása: confidentielles.com

A bordó szín ideálisan ötvözi a nőiességet, a temperamentumot, az energiát és az eleganciát. Viselése klasszikus benyomást kelt, mégis számtalan utalást hordoz tulajdonosára nézve.

A bordót szerető emberek általában érzékiek, de mindezt érett, kifinomult stílusban teszik.

A szín kicsit öregíthet, ezért 35 éves kor felet általában olyanok választják, akik elfogadják korukat és büszkén, de nem hivalkodóan viselik nőiességüket.

Szürke Kép forrása: fashforfashion.com

A szürke szín szolid eleganciát áraszt, viselője szeret elegánsan, de nem feltűnően öltözködni.

Sokszor igaz azonban a szürke szín kedvelőire, hogy a kelleténél kicsit kevesebb az önbizalmuk, ezért nem mernek domináns színeket használni, mivel zavarba jönnek attól, ha sok szempár szegeződik rájuk.

Ők nagy társaságban inkább visszahúzódóbbak, szűk körben azonban nyitottak és kreatív személyiségek.

Barna Kép forrása: vivaluxury.blogspot.hu

A barna szín a természetességet, a puhaságot és a mélységet egyszerre jelképezi.

Nagyon nagy előszeretettel viselt szín, hiszen könnyen és viszonylag biztosan párosíthatjuk sok más színnel.

Viselője általában a biztonságra törekvők közé tartozik, és nem jellemző rá a vakmerőség.

Kék Kép forrása: collagevintage.com

A kék összes árnyalata nyugalmat és kiegyensúlyozottságot hordoz.

Aki a szokásosnál többször viseli ezt a színt, az valószínűleg életének különösen kiegyensúlyozott szakaszában van éppen: békében él környezetével, egészséges önbizalommal rendelkezik, kiszámítható életvitelt követ, és tudatosan törekszik arra, hogy feladatait rendben, racionális elvek alapján végezze el – általában sikeresen.

Piros Kép forrása: bedazelive.com

A piros szín a szürke szöges ellentéte: a viselője magabiztosságáról árulkodik, akit nem hogy nem zavarj, ha kitűnik a tömegből, de egyenesen igényli a figyelmet.

Fokozott társasági igényről árulkodik, de egyben akár figyelmeztető jel is lehet, hiszen sokan ösztönösen akkor viselik ezt a színt, amikor valami problémájuk van, hogy egy kis figyelmet követeljenek maguknak. 

Lila Kép forrása: maykool.com

A lila egy elegáns, mégis kreatív szín. Sokan állítják, hogy ugyanolyan elegáns, mint a fehér, a fekete vagy a szürke, de ha lilát viselünk, akkor mégis sugallunk valami kreativitást.

A lilát sokan szeretik, akik óvatosak az újításokkal kapcsolatban, bár a szívük mélyén nagyon vágynak valami fordulatra, esetleg kiugrási lehetőségre.

A spiritualitás és a művészi érzék általában kifejezetten jellemző a szín kedvelőire.

Fekete Kép forrása: bloglovin.com

A fekete szín természetesen nem csak a gyász jele, hanem a visszahúzódó elegancia állandó eleme is.

Azok viselik gyakran, akik szeretnék a fekete szín komorságát védőfalként is maguk köré vonni, így próbálva meg távolságot tartani másoktól.

A fekete szín önmagában zárkózottságra utal, azonban határozott viselőről árulkodik, aki bátran ki mer ezzel tűnni a többiek közül.

Zöld Kép forrása: wachabuy.com

A zöld szín a nyugalom, a harmónia és a természet egyik szimbóluma is, ezért ilyen szempontból sokat árul el arról, aki kedvencévé választja.

Stabil, kiegyensúlyozott időszakunkban jellemző, hogy ezt a színt viseljük, amikor békében élünk önmagunkkal és a környezetünkkel.

A béke visszahat ránk és másokra is, így ez az állapot tovább mélyülhet a zöld szín hatására.