Amikor a karácsony számodra nem az év legboldogabb napja, egy dolgot ne felejts el!

Szirák Viki
Írta: ,

Valószínűleg a legtöbb embertől azt hallod te is, hogy a karácsony a kedvenc időszakuk. Imádják az ünnepi szezont, az ajándékok csomagolását, és azt, hogy az egész család együtt lehet. De ha számodra az év legszebbnek tartott időszaka nem olyan boldog, te egészen másként éled meg a karácsonyt...

Gyerekként még biztosan az volt. Akkoriban te is imádtad a karácsonyt, az ajándékhalmokat, anyukád főztjét. Még ha össze is vesztetek a fa díszítése közben, vagy azon, hogy ki mosogat, akkor is csodálatos volt az a néhány nap. Felnőttként, ha már túl vagy számtalan élettapasztalaton, rossz élményen, stresszes helyzeten, meglehet, hogy a karácsonyi szezon nem tölt el már akkora boldogsággal, mint egykor. Vagy az is lehet, hogy általában jól érzed magad az ünnepek alatt, de idén nem így alakult.

Amikor valaki már nincs ott többé

Lehet, hogy történt valami a közelmúltban, ami miatt az idei ünnep különösen nehéz számodra. Talán elvesztettél valakit, akit nagyon szerettél. Egy nagyszülőt, egy testvért, egy barátot... Egy ilyen esemény az első karácsonyt (de még a tizediket is) keserédessé teszi, hiába az év legszebbnek tartott napjáról beszélünk.

Ilyenkor nehéz mosolyogva nézni azokra, akik vicces rénszarvasos pulcsiban sétálnak a plázában, vagy vidáman hallgatni a karácsonyi dalt, ami a szeretetről szól.

Sőt, még a Facebookra sincs kedved felmenni, hogy lásd a fenyőfás képeket, vagy a megható posztokat arról, hogy milyen fontos a család.

Amikor a karácsony számodra nem az év legboldogabb napja, egy dolgot ne felejts el!

Számodra is az, ez nem is kérdés. Azonban valami megváltoztathatatlanul átalakult benned. Ha elvesztettél valakit, neked a karácsony arról szól, hogy rá emlékezel vissza. Hogy felidézed azokat az időszakokat, amikor még ott volt melletted, és nem értékelted eléggé. Szinte még beszélgetsz is vele, noha tudod, hogy nem hallja. Épp ezért neked az év összes többi napja szól a szeretetről.

Te – szemben másokkal – egy szimpla szerdában is megtalálod azt, amit értékelni kell, és azt, hogy mennyire fontosak azok, akik közel állnak hozzád. A karácsony viszont sokkal érzelmesebbé válik emiatt számodra.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)