Karácsony másképp. Ilyen az ünnepi hangulat egy étkezési problémákkal küzdő ember életében

Berényi Nóri
Írta: ,
Karácsony másképp. Ilyen az ünnepi hangulat egy étkezési problémákkal küzdő ember életében

Kép forrása: Kerkezz/depositphotos.com

A karácsony a legtöbbek életében az ízekről, finom menükről és a végtelenségig tartó közös családi kajálásokról szólnak, de van egy másik tábor, akiknek nem ezt jelentik az ünnepek. Sőt, valóságos kínokat élnek át, mikor a rengeteg étel mennyiségével kell szembesülniük. Mivel nagyon sok nő küzd étkezési zavarokkal, ezért úgy gondoltam, hogy hasznos előrukkolnunk ezzel a témával, hogy tudják, nem csak ők küzdenek ezzel a problémával így az ünnepek közeledtével.

Egy hozzám nagyon közel álló személy érzéseit szeretném neked átadni, aki jelenleg is étkezési problémával küzd, bár nagyon keményen dolgozik azért, hogy győztesként jöjjön ki ebből az állapotból.

Na, szóval ő mesélte nekem, hogy a félelem a szívében már novemberben megkezdődik, amikor felkerülnek az első karácsonyi díszek és megszólalnak a karácsonyi dalok.

Talán érthetetlenül olvasod most ezeket a sorokat, hiszen mégis mi lehet olyan félelmetes a karácsonyban?

Az ő életében viszont ez egyet jelent azzal, hogy hamarosan megérkezik az a rengeteg finomság, amiről ő csak álmodozhat.

Elmaradnak a karácsonyi programok Kép forrása: weheartit.com

Azok, akik étkezési problémával küzdenek, már nem várják úgy a karácsonyt, mint korábban.

Hiszen nem kóstolhatják meg a finom sütiket, lepényeket, forralt bort és az ezernyi finomságot, amit a karácsonyi vásárok tartogatnak számunkra.

Éppen ezért inkább ki sem mennek szembesülni mindazzal, amit nem ehetnek meg.

Elmaradnak a baráti séták, inkább otthon, begubózva érzik jól magukat, ahol „biztonságban” vannak és nincsenek veszélynek kitéve.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz