Jönnek az ünnepek és együtt a család - hogyan vészeld át konfliktusok nélkül?

Stumpf Bea
Írta: ,

A karácsonyi időszak a szeretetről szól, ezt mindannyian tudjuk. Előfordul azonban, hogy amikor a nagy család összegyűlik, akkor ezek a meghitt napok nem mindig felhőtlenül zajlanak, ilyenkor könnyen előkerülhetnek régiúj konfliktusok és nézeteltérések, amik az egész család hangulatát elronthatják. Lássunk néhány egyszerű tippet arra, hogy hogyan telhet az idei karácsony konfliktusok nélkül!

Egy kis lazítás belefér Kép forrása: lizmarieblog.com

Bár az ünnepi időszak mindenkinek sűrű és gyorsan telik, mégis érdemes megpróbálni egy kicsit lelassulni és kikapcsolni.

Amikor belefér – és törekedj rá, hogy beleférjen – maradj egy-két órával tovább ágyban, menj el egy masszázsra vagy manikűröshöz, hallgass zenét otthon és bonts ki egy üveg bort és csak élvezd az aktuális pillanatot.

Lehet, hogy nem lesz minden tökéletes, lehet, hogy így pár dolog csúszik majd, de fontos, hogy te jól legyél. Ha te kipihentebb és nyugodtabb vagy, a családi perpatvar is kevésbé fog megérinteni és a szurkálódó megjegyzések vagy a pikírt mondatok szinte csak elsuhannak majd a füled mellett.

Rendezd meg a fejedben Kép forrása: frame.bloglovin.com

Ha a családi karácsonyok mindig egy bizonyos forgatókönyv szerint zajlanak, azaz már előre tudod, hogy a sütemények elkészítése közben, a vacsora alatt vagy az ajándékok kibontásánál nagyjából milyen konfliktusokra számíthatsz, akkor nézd a dolog jó oldalát, ez lehetőséget ad arra, hogy felkészülj.

Bármi is szokott lenni a probléma, arra könnyedén tudod tréningelni magad a tükör előtt.

Első lépésben például kezdd az arckifejezésekkel.

Próbáld meg elfedni, hogy mit gondolsz és kerüld a forgó szemeket vagy a grimaszokat, mert ezek általában csak még nagyobb feszültséget szülnek.

Igyekezz előre megtervezni a fejedben néhány mondatot a várható kényes témákkal kapcsolatban és készítsd magad lelkileg a dologra, hogy ha tényleg megtörténik, annyira ne üssön szíven a dolog.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!