Jógapózok, amik segítenek, hogy könnyebben aludj el, és kipihentebben ébredj

Zabolai Margit
Írta: ,

Nehezen megy az elalvás, vagy egész éjjel csak forgolódsz, reggel pedig összetörten ébredsz? Néhány egyszerű, kezdőként is könnyen elsajátítható jógagyakorlat segíteni fog, hogy elengedd a napi stresszt és úgy aludj, akár egy csecsemő. Mutatjuk, nekünk mik szoktak segíteni!

Ez a jógapóz csökkenti a fáradtságot, felfrissíti az elmét, a szívet és a tüdőt, valamint a hát- és derékfájdalom ellen is nagyon hatékony.

Jógainstruktorok szerint ha napközben szükséged lenne egy kis pihenésre, de nincs időd szundítani egyet, ez a jógapóz szinte ugyanazt az eredményt hozza, mint egy 20 perces alvás.

Elalvás előtt ez azért jó, mert van az a mértékű kimerültség, ami már az elalvásban akadályoz. A fájdalmak csökkentésével, az elme lecsendesítésével felkészülhetsz a pihentető alvásra.

A Viparika Karani közben feküdj úgy, hogy a feneked közvetlenül a falhoz érjen, a lábaid derékszöget zárjanak be. Ha kell, tegyél egy párnát a feneked alá.

A felsőtesteddel feküdj egy párnára, a lábaidat húzd fel, talpak egymás felé néznek és összeérnek, a két kezed lazán magad mellett, a tenyereid fölfelé.

Ha kellemetlen feszülést vagy fájdalmat érzed, a két térded alá is tehetsz egy-egy párnát.

Ez a jógapóz segít csökkenteni a fáradtságot, lelassítja a szívverést, és mindent előkészít egy pihentető alváshoz, valamint a menstruációs fájdalmakat is enyhíteni tudja.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!