Jobban szeretnél aludni? Ezeket a növényeket tartsd a hálószobádban!

Zabolai Margit
Írta: ,

Nehezen alszol el mostanában? Sokat forgolódsz, kimerülten ébredsz? Néhány szobanövény nem csak otthonosabbá és hívogatóbbá teheti a hálószobádat, de lehet, hogy a jobb alvásban is segítenek.

A megfelelő szellőzés elengedhetetlen! Kép forrása: tumblr.com

Míg néhány növény levegőtisztító képességével, mások finom, megnyugtató illatukkal segítik a nyugodtabb alvást, de mindenképpen fontos észben tartani, hogy egy szoba levegője csak akkor lehet egészséges, ha megfelelő a szellőzés, elegendő friss levegő jut be, elég oxigénhez jutsz alvás közben is.

Ezt mindenképpen figyelemben kell tartanod akkor is, amikor növényeket választasz az otthonodba, hiszen például a túl erős virágillatok is kellemetlen tüneteket okozhatnak.

A fentieket figyelembe véve és betartva azonban az alábbi növények a pihentetőbb alváshoz is hozzásegítenek.

Bambuszpálma Kép forrása: trendspanarna.nu

Amilyen kicsi ez a növény, olyan meglepő erővel bír, amikor a levegő megtisztításáról van szó.

Anyagcseréje során a bambuszpálma kiszűri a levegőből a toxinokat, így friss, oxigéndús környezetben aludhatsz, és az éjszakáid sokkal pihentetőbbek lesznek.

Egzotikus eredete miatt a bambuszpálma könnyen beilleszthető az otthonod stílusába is, egy kis melegséget, különlegességet hoz a hálószobádba, ráadásul a gondozása is rendkívül egyszerű: tartsd olyan helyen, ahol nem direkt napfény éri, és ügyelj rá, hogy a földje mindig nyirkos, de ne vizes legyen.