Eláruljuk, hogy kik az igazán jó tanítók a te életedben

Berényi Nóri
Írta: ,

Mindannyian okkal érkezünk egymás életébe, tanítunk és tanulunk valamit. De nagyon nehéz megmondani, hogy kik az igazán jó tanítók, mert nem feltétlenül az, akivel semmilyen konfliktusod nincs és mindenben egyetértetek. Ha rájössz arra, hogy kik azok, akik téged folyamatosan fejlődésre késztetnek, akkor sok dolog tisztázódhat benned.

A család Kép forrása: inspiredbythis.com

Ez egyértelmű, családba születünk és növünk fel, tőlük tanulhatjuk a legtöbbet. Van is az a mondás, hogy a családját nem választhatja meg az ember. És ez igaz is, mivel biztos, hogy nem őket választanád be a csoportodba.

Egész életünk során keressük azokat az embereket, akik hasonlítanak ránk, egyezik a gondolkodásunk, mert azt hisszük, hogy az adja meg számunkra az érzelmi biztonságot.

Lehet, hogy például nem jössz ki túl jól a szüleiddel, de hidd el, hogy ez nem azért van így, hogy megszakíts velük minden kapcsolatot, hanem azért, hogy fejlődésre ösztönözzön nem csak téged, hanem őket is.

A barátaid Kép forrása: alexxandra81/tumblr.com

Ők a te választott családod, akik azért szeretnek, amilyen vagy. Mégis vannak olyan barátok az életünkben, akik teljesen különböznek tőlünk.

Ez kiszámíthatatlan, nem tudhatod előre, hogy kik azok az emberek, akikre barátként fogsz tekinteni, de hinned kell abban, hogy pontosan azok érkeznek az életedbe, akikre szükséged van. Ezért van az például, hogy barátságok le is zárulhatnak, vagy újra is indulhatnak idővel.

Ott és akkor nem volt dolgotok egymással, így el kellett engednetek a másikat, de az is lehet, hogy évek múltán megint közösen kell majd szembe néznetek bizonyos dolgokkal.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv