4 jel, hogy többre vagy hivatott, csak még nem tudod

Írta: ,

Régóta motoszkál benned valami megfoghatatlan érzés, hogy a boldogságod érdekében változásra van szükség az életedben? Néha az irodában ülve felteszed magadnak a kérdést: „Mit keresek én itt?” Ha a válaszod igen, valószínűleg te is többre vagy hivatott az életben, mint gondolnád. Amennyiben az alábbi jelek is igazak rád, itt az idő, hogy megtedd az első lépést!

A magad ura akarsz lenni Kép forrása: unsplash

1/4 A magad ura akarsz lenni

Ha már régóta ezt érzed, akkor az valószínűleg nem véletlen. Szépen lassan kezdesz rájönni, hogy a rengeteg energiádat szeretnéd a saját álmaid építésébe fektetni, nem pedig valaki máséba.

Persze semmi gond nincs azzal, ha valaki alkalmazotti pozícióban érzi jól magát, hiszen vannak olyan munkahelyek, ahol kifejezetten öröm a csapat részévé válni.

Ha azonban te kevésbé szereted, ha mások mondják meg a feladataid, akkor elsősorban találd meg a hivatásodat, amiért bármit feláldoznál, és ha eljön az idő, tedd meg az első lépést.

Akár ingyen is végeznéd az álommunkádat Kép forrása: unsplash

2/4 Akár ingyen is végeznéd az álommunkádat

Szokták mondani, hogy az életben az egyik legnagyobb kincs, ha azt csinálhatod, amit szeretsz. Például a zenészeknek a zene az életük, és nem úgy tekintenek rá, mint munkára. 

Ha neked is van olyan hobbid, amibe ingyen is szívesen ölsz órákat és sok-sok energiát, érdemes elgondolkodnod rajta, hogyan tudnád ezt kamatoztatni!

Persze a kezdet sosem könnyű, és lehet, hogy az elején még a főállásod mellett, a szabadidődben kell elkezdened építgetni az álmod, de mi hisszük, hogy megéri rálépni az ösvényre!

Kimeríthetetlen az ötlettárad Kép forrása: amazon.com

3/4 Kimeríthetetlen az ötlettárad

Dúl benned a kreativitás és rengeteg ötleted van, csak azt nem tudod, kivel oszthatnád meg őket. Készülj fel arra, hogy ha úgy döntesz, lépsz és megvalósítod az álmaidat, lehet, hogy az elején kinevetnek és senki nem fog hinni benned. Nagyon sokan itt adják fel, mert nincs, aki támogatná őket – sok esetben még a család sem –, így inkább élik tovább a megszokott életüket, mert ott legalább biztonságban vannak, azzal a tudattal, hogy boldogtalanok.

Pedig senki más hitére nincs szükséged, csak a sajátodéra! Ha azt mondják a szüleid, hogy a terved őrültség és ideje visszatérned a való világba, tudd, hogy őket a legjobb szándék vezérli, de még ők sem tudhatják nálad jobban, mi tesz téged boldoggá. Szóval járd a saját utadat!

A belső hangod régóta hívogat Kép forrása: unsplash

4/4 A belső hangod régóta hívogat

Mint egy vészjelző, úgy kiált hozzád a belső hangod, hogy vedd észre végre, mire is születtél. Könnyebb elnyomni és azzal nyugtatni magunkat, hogy végül is jó nekünk a mostani élethelyzetünkben, de ez csak „tüneti kezelés”, mivel ez a hang mindig ott lesz. Tudjuk, hogy nem könnyű megtenni az első lépést, de akkor is szükséges!

Te sem gondolhatod azt, hogy azért születtünk a Földre, hogy ledolgozzuk a napi 8 óránkat egy olyan helyen, ahova csak kényszerből járunk be. Az igazi sikerért persze keményen meg kell dolgozni, és lehet, hogy néha azt kívánod majd közben, bárcsak ne hallgattál volna a belső késztetésre, de hidd el, hosszú távon nagyon hálás leszel magadnak érte!