5+1 jel, hogy túl negatívan állsz az élethez – Változtass rajta!

Stumpf Bea
Írta: ,

Sokszor elhangzik a szádból az a mondat, hogy ez túl szép, hogy igaz legyen vagy túl sokat rágódsz a rossz dolgokon és kevés időd marad arra, ami boldoggá tesz? Lehet, hogy nem is ismered fel magadon, hogy negatívan állsz az élethez, de más esetleg már szóvá tette, hogy légy egy kicsit lazább, vidámabb és pozitívabb? Lássuk mit tehetsz azért, hogy megfordítsd a mérleg nyelvét!

Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor hullámvölgyekhez ér, amikor nem minden úgy alakul, ahogy tervezte és úgy tűnik, hogy mindenki ellene van. Ha ez egy pár nap vagy akár egy hét, akkor teljesen normális, hogy így érzel, hidd el, el fog múlni.

Ha viszont már huzamosabb ideje úgy érzed, hogy nem alakulnak jól a kapcsolataid, rossz a viszonyod a rokonaiddal, a barátnőiddel is sokat vitázol és a párkapcsolatról már ne is beszéljünk, akkor lehet, hogy először magadban kellene keresned a hibát.

Tipp: Állj meg egy percre, gondold végig, hogy mi lehet a probléma, és ha magadtól nem jössz rá a megoldásra, akkor kérdezd meg az ismerőseidet, hogy van-e valami, amivel megbántottad őket, amiben szerintük változnod kellene és vond le a megfelelő tanulságokat.

Számos olyan ember van, aki, ha csapatban dolgoztok, biztos leszólja a tervet, azonnal megtalálja a hibákat és a buktatókat, de a megoldásnál már konzekvensen csendben marad.

Ha egy kicsit magadra ismersz, azaz te is sok esetben inkább a problémákra fókuszálsz és kevésbé a megoldás felé törekszel, akkor a magad és mások érdekében is érdemes változtatnod.

Ha csapatban dolgozol, akkor csak akkor kritizálj vagy keresd a hibákat, ha a megoldásra is van valamilyen javaslatod, ha pedig a saját döntéseidről van szó, akkor még inkább a megoldás lebegjen a szemed előtt, hiszen problémák mindig jöhetnek, amiket meg kell oldanod, de jobb, ha a célt figyeled és nem hagyod, hogy eltereljenek ilyen apró mellékes tényezők.