Jelek, hogy az életed nem arra tart, amerre kéne

Kerekes Vivien
Írta: ,

A kiégés nem csak idősebb korban jelentkezhet, hiszen már fiatalon is belefáradhatunk egy munkába vagy életvitelbe. Előfordul, hogy a körülmények és az emberek változnak, és ami egykor inspirált, már egyáltalán nem olyan fontos számunkra. Az életünk sokszor kanyarodik mellékutakra, amelyen nem járunk boldogan, mégis, csak sokkal később vesszük ezt észre. Ha az alábbiak jellemzőek rád, eljött az ideje a változásnak!

A sikereid nem tesznek boldoggá Kép forrása: vectroave.com

Hiába kapsz dicséretet, vagy teljesítesz sikeresen egy nehéz feladatot, ez már egyáltalán nem tesz boldoggá. Míg korábban szinte örömtáncot jártál volna egy ilyen helyzetben, mára csak vállat vonsz, és nem vagy büszke magadra.

Előfordulhat, hogy növekedtek az elvárásaid magaddal szemben, és ez áll a háttérben. De sokkal nagyobb az esélye annak, hogy egyszerűen már nem vagy boldog az adott helyen.

Például, tegyük fel, hogy gyerekkorod óta saját szépségszalonról álmodtál, de a szüleid lebeszéltek róla, mert nem látták benne a lehetőséget. Így elkezdtél dolgozni egy könyvelőirodában, jól is megy, nem is keresel rosszul, mindenki büszke rád; de te akkor is érzed, hogy valami másra vágynál szíved mélyén.

 

Kimerültnek és nyúzottnak érzed magad, ráadásul az ismerőseid is egyre jobban idegesítenek? Már nem tudsz egész nap vidám maradni, folyton stresszelsz, de hogy pontosan miért, azt igazából nem is tudnád megfogalmazni.

Eljött az ideje annak, hogy feltedd a kérdést: vajon mi okozza ezt? Előfordulhat, hogy a boldogtalanságod már fizikailag is megjelenik rajtad, méghozzá úgy, hogy egyre nehezebben találsz erőt reggel kiszállni az ágyból.

Ez a kiégés egyik jele lehet, utalás arra, hogy belefáradtál a munkádba, a párkapcsolatodba, vagy épp abba, hogy már régóta egyedülálló vagy.