5 jel, ami elárulja a hazudozót! Ezekre figyelj

Nagy Niki
Írta: ,
5 jel, ami elárulja a hazudozót! Ezekre figyelj

Vannak, akik csípőből képesek megállapítani azt, ha valaki hazudik nekik, legtöbbünk azonban nem ilyen tehetséges. Mindenki másképp képes leplezni a hazugságot, de vannak olyan univerzális jelek, amik általában mindenkire jellemzőek – ha a pasid, barátnőd, tesód vagy bárki, aki kicsit gyanús, a következő 5 tünetből legalább kettőt produkál, mindenképpen gondolkozz el rajta, hogy higgy-e neki!

Gyorsan mozgatja a fejét Kép forrása: english-wedding.com

Ha nekiszögezed a kérdést, gyorsan oldalra fordítja a fejét, vagy alig láthatóan bólint egy kicsit? Ez egy ösztönös reakció arra, hogy olyat hall, amire nem igazán szeretne válaszolni.

A mozdulat általában olyankor jelentkezik, amikor a kérdés már elhangzott, és válaszolnia kellene, és a legkevésbé sem tudatos – ne keverd össze azzal, ha valaki mondjuk oldalra dönti a fejét, és így figyel rád.

A hazug ember nem akarja mozgatni a nyakát, csak reflexszerűen érkezik számára az inger, ráadásul alig észrevehetően.

Megváltozik a légzése Kép forrása: cruzine.com

A leggyakrabban felgyorsul a légzése annak, aki valamivel szeretne átverni téged – ez is egy reflex, amivel nem tud mit kezdeni, maximum csak akkor, ha már gyakorlott hazudozó. Ez azért jelentkezik, mert a hazugság következtében a szívverése felgyorsul, több oxigén kell a szervezetének, hogy megfelelően működjön.

A gyakorlottabb hazudozók képesek akaratlagosan lelassítani a légzésüket, és figyelnek rá, hogy semmi ne árulja el őket – ha úgy látod, hogy a pasid nagyon koncentrál a nyugodt légzésre, amikor nekiszögezed a kérdést, hogy hol voltak a haverokkal az éjszaka, kezdhetsz gyanakodni, hogy valami nem stimmel.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!