Ha ebből az 5 dologból 3 igaz rád, a jég hátán is megélő embertípus vagy

Zabolai Margit
Írta: ,
Ha ebből az 5 dologból 3 igaz rád, a jég hátán is megélő embertípus vagy

Kép forrása: unsplash.com

Vannak, akiknek nem kell attól tartania, mit hoz a holnap, hiszen ha egyetlen nap alatt le is dől minden, amit építettek, gond nélkül újra kezdik az egészet, és bármilyen körülmények között feltalálják magukat.

Ha az alábbi 5 dologból legalább 3 igaz rád, akkor gratulálunk – valószínűleg te is közéjük tartozol!

1. Nem a problémára, hanem a megoldására koncentrálsz

Sokan már ott megakadnak egy váratlan helyzetben, hogy megijeszti őket a kialakult probléma. Ha te erre nem vesztegetsz több időt, mint amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy megértsd a természetét, és onnantól kezdve már a megoldásra koncentrálsz, nem fogsz a süllyedő hajón maradni.

Ha volt már úgy, hogy valaki még mindig azt magyarázta, mi romlott el, mire te már megoldást is találtál, akkor téged szinte biztosan nem kell félteni.

2. Nem vársz másokra

A legtöbb ember sokkal bátrabban cselekszik, ha nem egyedül kell cselekednie. Nem hiába mondják, hogy ha egy ember feláll, a többinek is kiegyenesedik a dereka – az igazi túlélők viszont nem másokra várnak, és nem félnek egyedül indulni, hogy igazi vezetők legyenek, és még időben odaérjenek, ahol a siker vár rájuk. Ha léptél már meg olyasmit, amitől mindenki más félt, ha sokszor hallottad, miután valamit kipróbáltál, hogy „lehet, hogy nekem is azt kellene csinálnom, amit neked”, akkor az egy biztos jele annak, hogy nem okoz gondot neked megállni a helyedet.

3. Megérzed, mit akarnak hallani az emberek

Az ember társas lény, és bár te nem szorulsz mások segítségére, a sikerhez nem árt, ha tudsz együttműködni, csapatban dolgozni, vagy legalább elérni, hogy mások ne akadályozzanak.

Ehhez azonban értened kell az emberek nyelvén, és tudnod kell őket magad mellé állítani. Ha jó emberismerő vagy, ha megérzed, kinek mit kell mondanod ahhoz, hogy megnyerd magadnak, ha tudod, kinél milyen húrokat kell megpendíteni ahhoz, hogy motiváld vagy megnyerd a szimpátiáját, akkor ez a képesség biztosan sok nehéz helyzetből húzott már ki, és fog is még.

4. Képes vagy kezelni a csalódást

Az igazi túlélők nem attól lesznek sikeressé, hogy soha nem hibáznak vagy buknak el, hanem attól, hogy nem akadnak fent az ilyen helyzeteken. Ha tudsz tanulni a hibáidból, nem rágódsz rajtuk túl sokat, hanem tovább lépsz, és elismered, hogy volt az életednek olyan szakasza, amikor talán nem a magad számára legelőnyösebb döntéseket hoztad, de onnan is a helyes irányba tudtál indulni, az nem hátrány, hanem éppen hogy a jég hátán is megélő ember ismertetőjegye.

5. Gyorsan gondolkodsz, gyorsan döntesz

A gondolkodás a tett halála, tartja a mondás, és valóban igaz, hogy míg nem túl bölcs dolog hirtelen és meggondolatlan döntéseket hozni, legalább akkora hiba egy helyben toporogni, vagy félni a következő lépéstől. Ha mindig készen állsz az ugrásra, nem ijedsz meg attól sem, hogy akár fenekestül felforgasd az életedet, ha úgy érzed, ez a helyes lépés, ha léptél már bele az ismeretlenbe, akkor neked biztosan nem kell azon aggódnod, mit hoz a holnap, hiszen bárhogy is lesz, te találsz majd módot rá, hogy boldogulj.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!