Így irtsd ki a pesszimizmust az életedből

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
Így irtsd ki a pesszimizmust az életedből

Kép forrása: Michal Janek/unsplash.com

Vannak időszakok az életünkben, amikor ránk telepedik a borúlátás és mindent nagyon sötét szemüvegen keresztül nézünk. Ám sokan alapbeállítottságuk, vérmérsékletük miatt is hajlamosak a pesszimizmusra. Ha úgy érzed, hogy te is inkább a negatív dolgokra koncentrálsz a pozitívak helyett, esteleg épp rossz passzban vagy és szeretnéd kiirtani a pesszimizmust az életedből, akkor ezeket a tanácsokat fogadd meg!

A pesszimista hozzáállással az az egyik legnagyobb gond, hogy leginkább csak az akadályok és kellemetlenségek tűnnek fel a sok remek lehetőség helyett.

Ha pesszimista alkatú vagy akkor biztos ismered az érzést, hogy folyton gyanakszol, vajon megérdemelted ezt a kellemes élményt, napot, előléptetést, dicséretet.

Ha valaki kedves veled, egyből azt figyeled, hogy milyen hátsó szándéka lehet az illetőnek. Ha éppen jól jönnek össze a dolgok a munkahelyeden és kilátásban van valami szuper előléptetés vagy új feladatkör, akkor azonnal lesed, hogy hol van benne a buktató. Amennyiben gyakran tapasztalod magadon ezeket, akkor próbálj túllépni a gyanakváson. Miért ne érdemelnéd meg, hogy klassz dolgok történjenek veled és körülötted? Nézz bele a tükörbe és indulj úgy neki a napnak, hogy ez a csodás ember most megy csodás élményeket megélni.

Ott mocorog a fejedben a kétség, hogy elég jó vagy-e egy feladathoz, egy sportteljesítményhez, a párkapcsolat útvesztőinek kezelésében? Ha igen, akkor ideje kilépned ebből a rettegés-zónából!

Nincs tökéletes ember, nincsenek tökéletes, színtisztán problémamentes periódusok az életben, ezt tartsd szem előtt.

Ne keresd mindig magadban a hibákat, nem kell folyton magadat ostoroznod. Vedd számba azokat a képességeidet, amik előrébb vittek eddig az életben! Gondold végig, hogy mik azok a tulajdonságaid, amik sikerélményekhez vezettek! Ezek lebegjenek ott előtted mindig, amikor elkeseredsz vagy épp szapulni kezded magadat.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!