5+1 egyértelmű jel, hogy te is introvertált személyiség vagy

Zabolai Margit
Írta: ,
5+1 egyértelmű jel, hogy te is introvertált személyiség vagy

A latin eredetű szó, nehezen barátkozót, befelé fordulót, a külső világtól elzárkózót jelent. Manapság divatos kifejezéssé vált, és egyre többen jelölik magukat introvertáltként, ezzel jelezve, hogy magukban jobban érzik magukat. Igaz, hogy a divathullám keretében sokan akkor is ezt a szót használják, ha csak különlegesebbnek, a többiek fölött állónak akarják mutatni magukat, de az igazság az, hogy tényleg vannak olyanok, akik társaságban, és vannak, akik magányosan érzik kellemesebben magukat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a fordított helyzetet ne tudnák élvezni. De te vajon introvertált típusnak számítasz? Ha az alábbi jelek igazak rád, akkor ennek nagy a valószínűsége.

Nem kezdesz udvariassági beszélgetésbe

Miközben a pénztáros az árukat húzza el a leolvasó alatt, vagy miközben a pék a zsömléket pakolja, vannak, akik mini beszélgetésekbe kezdenek az időjárásról vagy bármi hasonló, lényegtelen apróságról.

Az extrovertáltakat jó érzéssel tölti el, hogy kapcsolatot létesítettek, még ha ez csak rövid életű dolog is, ellenben az introvertáltak nem kezdeményeznek ilyen beszélgetéseket, mert felszínesnek és fölöslegesnek érzik őket.

Gyakrabban hívnak, mint ahogyan te hívsz másokat

Válaszolsz a telefonokra, sms-ekre, e-mailekre, de te lényegesen kevesebbet küldesz, mint amennyit fogadsz, és általában nem te kezdeményezed a kommunikációt.

Ha mégis rá vagy kényszerülve arra, hogy kapcsolatba lépj valakivel, akkor ez kellemetlen érzéssel tölthet el, és ha lehet, akkor inkább a kevésbé személyes kontaktok – sms, e-mail – választod, mint mondjuk a telefonhívást.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz