Ez történne, ha egy introvertált extrovertálként próbálna viselkedni

Szirák Viki
Írta: ,

Nagyon sok introvertált személyiségtípus hiszi azt, hogy valami nem stimmel velük. Amikor azt látják, hogy egyes emberek imádnak a középpontban állni, hangosak és viccesek, azt gondolják, ők nem képesek megütni ezt a mércét. Hogy ők nem elég szórakoztatóak, jófejek vagy érdekesek, és sajnos van, aki ezt szégyenli – noha ez még csak nem is igaz. Ők azok, akik igyekeznek eltitkolni introvertált személyiségüket, és extrovertáltként kezdenek viselkedni. Ám ennek sajnos vannak mellékhatásai...

Hosszú évek, akár évtizedek is eltelhetnek úgy, hogy nem egészen tudod, ki vagy te igazából.

Mivel biztosan te is szeretnél népszerű lenni, igyekszel minél barátságosabb és nyitottabb lenni másokkal szemben. Míg ez egy extrovertáltnak nem okoz gondot, addig egy introvertáltnak már annál inkább.

Azt tapasztalhatod magadon, hogy a memóriád nem a régi, sokkal nyugtalanabb, stresszesebb vagy, és a hangulatod is ingadozni kezd.

Bár napi 8 órát alszol, de akkor is fáradtnak érzed magad; nem csoda, hiszen nem fizikailag vagy kimerült, hanem lelkileg. Egy introvertáltnak szüksége van arra, hogy egyedül legyen naponta legalább egy kicsit, mert csak így tud igazán feltöltődni.

Hiába akarnál extrovertált lenni, erre akkor is szükséged van.

Valójában nem is igazán tudod, mit jelent az, hogy „kifelé forduló személyiség”, de igyekszel az lenni. Ennek persze néha vannak előnyei.

Például számtalan izgalmas emberrel találkozol, a kapcsolati rendszered kiépül; de ugyanakkor mindez egy introvertáltnak túl sok lehet.

Előbb-utóbb észlelni fogod magadon a kiégés jeleit, fáradtabb leszel, és úgy érzed, ezek a találkozások igazából leszívják az energiádat. Ha hazamész egy ilyen nap után, fáradtabb vagy, mint nyolc óra munka után. Így idővel akaratlanul is elérkezik az a pont, amikor eltávolodsz ezektől az emberektől.

Míg korábban minden nap igyekeztél valakivel találkozni, sok emberrel beszélgettél, addig rövidesen már nem lesz ehhez erőd. Emiatt pedig több barát is eltűnhet az életedből, hiszen ők egészen más dinamikával bírnak, és azt észlelik, hogy megváltoztál. A felnőtt életed magányosabbnak érződhet, de ez nem jelenti azt, hogy egyedül maradsz.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?