Indiai bölcsességek, melyek választ adnak kérdéseidre

Írta: ,

Hiszel a jelekben? Például abban, hogy egy írás pont akkor érkezik az életedbe, amikor arra a legnagyobb szükséged van? Az indiai bölcsek szerint nem véletlenül találják meg ezek az írások az embereket. Összegyűjtöttünk párat, ami talán a te életedre is hatással lehet és segítenek megtalálni azokat a válaszokat, melyeket hosszú idők óta kutatsz.

A szeretetről Kép forrása: by-s.me

1/6 A szeretetről

A szeretet nem más, mint annak érzése és megértése, hogy a másik különböző.

Sok embernek még nem volt szerencséje megismerni a feltétel nélküli szeretetet. Ők csupán egy felszínes érzést hívnak szeretetnek, de valójában akkor beszélhetünk erről, ha valakit képes vagy úgy elfogadni, ahogyan van. Nem akarod megváltoztatni, formálni, csak elfogadod az összes hibájával együtt.

Szerinted melyik a nehezebb? Szeretni valakit úgy, amilyenné te változtattad, vagy szeretni csupán azért, aki. Neked csupán egyetlen emberrel van dolgod, és ez te magad vagy. A többieket hagyd meg olyanoknak amilyenek és csak szeresd őket.

A látszatról Kép forrása: mydomaine.com

2/6 A látszatról

Az ember nem lenni akar, hanem látszani - nem azt akarja látni, amilyen, hanem próbál olyan személynek mutatkozni, amilyennek a többi ember látja, amikor róla beszélnek.

Manapság minden túlságosan felszínes és túl nagy figyelmet kap a látszat.

Sokkal jobban számít, hogy mit gondolnak rólad mások, mint az, hogy te valójában ki vagy.

Pedig ennek az egész rendszernek fordítva kellene működnie. Ne törődj azzal, hogy ez által sok embernek csalódást okozol, csak arra figyelj, hogy magadnak ne okozz soha csalódást.

A félelemről Kép forrása: alk3r.wordpress.com

3/6 A félelemről

Akárcsak a selyemhernyó, te is selyemgubót szőttél magad köré. Ki tud téged megmenteni? Törd fel a gubót, és bújj elő belőle, mint egy csodálatos pillangó, mint egy szabad lélek!

Lehet, hogy most félsz megvalósítani az álmaidat, félsz belevágni az ismeretlenbe, de észre kell venned, hogy ez az érzés nem szolgál téged.

Csak te tudsz ezen változtatni és egyedül te érheted el, hogy mások is meglássák azt a csodálatos embert, aki vagy.

4/6 A tökéletességről

...magunkat állandóan valamihez, vagy valakihez való hasonlítgatás az egyik fő oka konfliktusainknak - ha nem másokhoz viszonyítjuk önmagunkat, azokká válunk, akik vagyunk.

Míg azzal vagy elfoglalva, hogy olyanná válj, mint egy másik ember, addig az igazi lényed felfedetlen marad és így nem használod ki a saját adottságaidat.

Senki sem tökéletes, még az sem, akiről szent meggyőződésed, hogy az. Egyedül akkor érheted el a tökéletesség állapotát, ha végre önmagad leszel az összes hibáddal és rossz döntéseddel együtt.

5/6 A boldogságról

Mindenki maga irányítja sorsát. Mi magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait. Csak mi tartozunk ezért felelőséggel, senki más.

Mennyire igaz, nem? És mi mennyire nem tudjuk ezt megérteni, hiszen sokkal könnyebb másokat hibáztatni saját boldogtalanságunkért, addig sem kell szembenézni önmagunkkal.

Pedig, ha elcsendesedsz és átgondolod ezeket a sorokat, rájössz, hogy minden érzésedért te vagy a felelős. Bármilyen rossz külső hatás ért téged életed során, egyedül te döntesz arról, hogy ez mennyire határozza meg a boldogságodat.

Az élet értelméről Kép forrása: weheartit.com

6/6 Az élet értelméről

Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni.

Ha ezt megtanulod, garantáltan megszűnik minden saját magadnak okozott szenvedésed. Engedd el az összes elvárásodat önmagaddal és másokkal szemben és meglátod, hogy az a sok rossz dolog csupán a te fejedben létezett.

Bármennyire is nehéz elhinned, nem azért vagy itt, hogy szenvedj, hanem azért, hogy boldog legyél. És tulajdonképpen miért is ne lehetnél az, akár ebben a pillanatban is?