Indiai bölcsességek, melyek választ adnak kérdéseidre

Berényi Nóri
Írta: ,

Hiszel a jelekben? Például abban, hogy egy írás pont akkor érkezik az életedbe, amikor arra a legnagyobb szükséged van? Az indiai bölcsek szerint nem véletlenül találják meg ezek az írások az embereket. Összegyűjtöttünk párat, ami talán a te életedre is hatással lehet és segítenek megtalálni azokat a válaszokat, melyeket hosszú idők óta kutatsz.

A szeretetről Kép forrása: by-s.me

A szeretet nem más, mint annak érzése és megértése, hogy a másik különböző.

Sok embernek még nem volt szerencséje megismerni a feltétel nélküli szeretetet. Ők csupán egy felszínes érzést hívnak szeretetnek, de valójában akkor beszélhetünk erről, ha valakit képes vagy úgy elfogadni, ahogyan van. Nem akarod megváltoztatni, formálni, csak elfogadod az összes hibájával együtt.

Szerinted melyik a nehezebb? Szeretni valakit úgy, amilyenné te változtattad, vagy szeretni csupán azért, aki. Neked csupán egyetlen emberrel van dolgod, és ez te magad vagy. A többieket hagyd meg olyanoknak amilyenek és csak szeresd őket.

A látszatról Kép forrása: mydomaine.com

Az ember nem lenni akar, hanem látszani - nem azt akarja látni, amilyen, hanem próbál olyan személynek mutatkozni, amilyennek a többi ember látja, amikor róla beszélnek.

Manapság minden túlságosan felszínes és túl nagy figyelmet kap a látszat.

Sokkal jobban számít, hogy mit gondolnak rólad mások, mint az, hogy te valójában ki vagy.

Pedig ennek az egész rendszernek fordítva kellene működnie. Ne törődj azzal, hogy ez által sok embernek csalódást okozol, csak arra figyelj, hogy magadnak ne okozz soha csalódást.