Íme a boldogság, számokban mérve

Kerekes Vivien
Írta: ,

Mindenki ugyanazzal az elképzeléssel vág neki a nagybetűs életnek: hogy végül sikerüljön megtalálni a boldogságot. Ez persze csak elméletben tűnik egyszerűnek, a valóságban nincs biztos módszer arra, hogy valóra váltsd ezt az álmod, és örökké vidámnak érezd magad. Most viszont összegyűjtöttünk néhány statisztikai adatot a boldogsággal kapcsolatban, amelyek segíthetnek közelebb jutni a céljaidhoz!

6 vagy 7: Ha naponta ennyi órát töltesz beszélgetéssel és/vagy társaságban, elérheted a maximális boldogság szintjét.

Egy felmérés során megállapították, hogy azok az emberek, akik a családjukkal és barátaikkal töltik a nap negyedét, 12-szer nagyobb eséllyel érezhetik magukat vidámnak és stressz mentesnek.

Ugyanez a kutatás azt is elárulta, hogy az emberek hétvégén sokkal boldogabbak, és nem csak azért, mert hátat fordíthatnak a munkának; ilyenkor több időt töltenek a szeretteikkel, ami határozottan növeli a jókedvet.

Kedvnövelő barátságok Kép forrása: chantalandrea.com

10: Ennyi barátra van szükséged, hogy jól érezd magad – legalábbis egy 2012-es brit véleménykutatás szerint.

Azok a felnőttek ugyanis, akik állandó kapcsolatban állnak minimum 10 baráttal, összességében boldogabbnak tartották magukat, mint azok, akik csak egy-két emberrel tartanak fenn ilyen viszonyt.

Sőt, nem csak a kedvre van hatással ez a tényező: ha sok közeli baráttal veszed magad körül, az olyannyira pozitívan hat az életedre, hogy akár meg is hosszabbíthatja azt.