Imádsz álmodozni? 7 ok, amiért jó, hogy ilyen típus vagy

Pölz Kitti
Írta: ,
Imádsz álmodozni? 7 ok, amiért jó, hogy ilyen típus vagy

Kép forrása: skat36/depositphotos.com

Sokan hajlamosak vagyunk percekre, sőt akár órákra megfeledkezni magunkról és egy teljesen új, merőben más dimenzióba kerülni - oda, ahol minden elképzelt rossz és jó megtörténhet. Oda, ahol a kiszemelt pasi odavan értük; oda, ahol a főnökünket bármikor kioszthatjuk; és persze oda, ahol a mogyorós-banános-karamellás sajttorta nem hizlal, egyenesen fogyaszt. Jó világ ez, nem?

Egy csomószor előfordul, hogy az ilyen emberekre ráaggatnak mindenféle negatív megkülönböztetést vagy csak a “fura” jelzőt, pedig nincs semmi rossz abban, ha valaki imád fantáziálni és elképzelni mindenféle jót - persze csak addig, amíg ez kórossá nem válik. Tudod, mit? Ha eddig rosszul érezted magad egy kis álmodozásért, felejtsd el és folytasd, ha jólesik; íme 7 ok, hogy miért éri meg tovább szőni a fejedben kialakult kis világot!

Fejleszted a fantáziád Kép forrása: unsplash.com

Az, hogy elképzelsz egy másik világot sajátos illatokkal, hangokkal, benyomásokkal és érzésekkel, elképesztő vizuális képességeket ad a kezedbe – ne érezd magad rosszul, ha a buszon nem a telódat nyomkodod és feleslegesen költöd a pénzed valamelyik webshopban...

Álmodozz csak nyugodtan és add meg a fantáziádnak azt, amit megérdemel!

Kreatívabb leszel tőle Kép forrása: IraGirich/Depositphotos

Tudtad, hogy már kutatások is bizonyították a kreativitás és az álmodozás közti szoros kapcsolatot?

Bizony, azok, akik két nehéz feladat között egy kicsit álmodoznak, nagyobb valószínűséggel oldják meg a következő nehézséget ötletesen, mint azok, akik nem látogatják meg a képzeletüket ez idő alatt – ne bánd, ha a melóban legközelebb egy kicsit elbambulsz, hiszen a következő kihívást már kreatívabban fogod teljesíteni!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!