Illatok, amik azonnal boldogabbá tesznek – A tudomány szerint

Schuster Borka
Írta: ,
Illatok, amik azonnal boldogabbá tesznek –  A tudomány szerint

A boldogság az orrod előtt van, és ezt most nem képletesen értjük, sőt nem is tudnánk ennél konkrétabbak lenni. Az illatok hatással vannak ránk, a hangulatunkra, de bizonyos fokig akár a testi állapotunkra is, az alábbi aromák pedig a tudomány szerint azonnal beindítják az agyban az endorfin termelését, azaz rögtön jobb kedvre hangolnak.

Fenyő

A fenyő illata sokakban a téli ünnepek hangulatát idézi meg, és így azonnal képes csökkenteni a stresszt.

De nem csak a karácsonyhoz kapcsolódó asszociációk miatt hozhat megkönnyebbülést a fenyő illata: a japán Kyoto Egyetem kutatása szerint egy fenyőerdőben tett séta azonnal és mérhetően csökkenti a stressz szintjét, és bár természetesen a természetben töltött időt egy aromaolaj nem pótolhatja, segíthet közelebb hozni a nyugalmat és boldogságot.

Citrusok Kép forrása: kimberleyhasselbrink.com

Ha egy kis plusz energiára, ráhangolódásra, egy extra lökésre van szükséged, hogy beinduljon a nap, akkor a citrusok illata lehet a legjobb barátod.

A C-vitaminban gazdag gyümölcsök illata energetizáló, vitalizáló hatással van az emberekre, ráadásul – és ez már az elmúlt 50 év tisztítószer-reklámjainak hatása, de attól még miért ne használnád ki?

A citrusos illatot a tisztasággal, frissességgel köti össze az agyunk, így azonnal komfortosabban és jobban érezzük tőle magunkat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba